1,1 milliárd jutott a közös cégből Cecíliának és Katának

HírKlikk 2023. szeptember 10. 12:15 2023. szept. 10. 12:15

Újra sikeres évet zárt a Top News Hungary Kft, Rogán-Gaál Cecília, és Sarka Kata közös cége.

Az RTL a társaság pénzügyi beszámolói alapján megírta, hogy az árbevétel 1,56 milliárd forint volt, a nyereség pedig 1,36 milliárd forint lett. Az egészben csak az a furcsa, hogy a Top News Hungary Kft. bevétele 100 százalékban a fő tevékenységből, azaz világháló-szolgáltatásból származik. Ebben az ágazatban viszont a 10-20 százalék körüli nyereség a jellemző, így egészen kivételes eredménynek számít a 85 százalékos profitráta.

A vállalat működteti a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt, amelynek a látogatottsága igencsak elmarad a vezető portálokétól. Augusztusban csak nagyjából 10 és 100 ezer közötti látogatója volt naponta a DKT Gemius adatai szerint. Összehasonlításképpen: a nagyobb weboldalak 200 ezer és 1 millió látogatót vonzanak naponta. Az nem derült ki, hogy kizárólag ebből az oldalból származott-e az összes jövedelem. Ehhez az eredményhez elég volt átlagosan kilenc alkalmazottat foglalkoztatni.

A cég 1,36 milliárd forintos nyereségéből végül 1,1 milliárd forintot vett fel osztalékként a két tulajdonos, Rogán-Gaál-Cecília és Sarka Kata. Volt lehetőségük még máshonnan is pénzhez jutni: összesen 125 millió forintot vehettek fel egy másik cégből, a Nakama & Partners Kft-ből, pedig annak a cégnek a nyeresége csak 14 millió forint volt…

Forrás: RTL