16 ügyvédi iroda dolgozott tízmilliókért Ferencváros fideszes vezetésének

HírKlikk 2019. november 29. 14:04 2019. nov. 29. 14:04

Tizenhat különböző ügyvédi irodával – köztük több volt fideszes képviselőével – kötött egyidejű megbízási szerződést Ferencváros előző, fideszes vezetése.

Ferencváros 2019 októberéig egyidejűleg 16 (!) különböző ügyvédi irodát foglalkoztatott havi 180-700 ezer forintos megbízási díjért, miközben az önkormányzatnak értelemszerűen vannak saját ügyvédei, önálló jogi osztálya is működik, nyolc, közalkalmazottként foglalkoztatott jogásszal – írja a hvg.hu a portál birtokába jutott összesítőre hivatkozva.

A tizenhat szerződés közül négyet – a Papcsák, a Kovátsits, a Buczkó és Bohács irodával kötöttet – „pénzszórásra és túlárazottságra utaló jelek” miatt, illetve azért, mert az irodák által végzett munka mennyisége nem teljesen volt összhangban a kifizetésekkel – a portál információi szerint néhány hete már felmondott az október 13-án megválasztott új vezetésű önkormányzat.

Kettőt pedig, amely év végén lejár – a Balla és Gelányi Irodával valamint a Geréb Mariannával kötöttet –, nem hosszabbít meg. A parkolási ügyekkel foglalkozó Bérdi és Novák Iroda csak a függőben maradt 17 milliós követelés miatt van a szerződéslistán, de vele sem dolgoztat már többet az önkormányzat, így havi több mint 3-3,5 millió forintot spórolva ezzel.

A tovább foglalkoztatandó irodáknál pedig díjkiigazítást terveznek, vagyis felszólítják őket, hogy vagy csökkentsék a díjat vagy vállaljanak-végezzenek több munkát ugyanazért a pénzért.

A 16 párhuzamos ügyvédi megbízás egyébként annak fényében is kiugrónak mondható – jegyzi meg a hvg.hu –, hogy számos további budapesti kerülettől is kikértük a szerződött ügyvédek listáját, és az eddigi válaszok alapján, másutt 3-6 egyidejű megbízás a jellemző.

Forrás: hvg.hu