216 millióért kap új műfüves pályát a kiesés ellen küzdő Kisvárda

HírKlikk 2024. április 9. 09:50 2024. ápr. 9. 09:50

Ismét fejlesztenek Kisvárdán, ezúttal műfüves focipálya készül. A megbízó a Várda Sportegyesület, az NBI-ben szereplő Kisvárda FC tulajdonosa.

Az rtl.hu cikke szerint a megbízást nettó 171,4 millió (bruttó 216,6 millió) forintos ajánlatával a Pharos 95 Kft. nyerte el. A cég azzal került be a sajtóba, hogy résztulajdonosa, Végh Gábor – aki azóta a ZTE futball-klub tulajdonosa lett – együtt nézett focimeccset Orbán Viktorral. A cég családi tulajdonban van, a másik tulajdonos Végh-Kajtár Erika.

Az RTL Híradó 2017-ben mutatta be, hogy a Pharos egy másik társasággal közösen csaknem 4 milliárd forintos megbízást kapott fociakadémia építésére. A cégnek ekkor még Felcsúton, Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek címén volt az egyik fióktelepe:

A Kisvárda FC az idei szezonban könnyen búcsúzhat az NBI-től: 27 forduló után mindössze 21 ponttal állnak az utolsó előtti helyen, csak matematikai esélyük van arra, hogy az élvonalban maradjanak, a már nem kieső Újpest 13 ponttal van előttük.

A Seszták Miklós fideszes országgyűlési képviselőhöz, korábbi fejlesztési miniszterhez köthető csapat a 2009/10-es idényben még a megyei első osztályban szerepelt. 2012-ben ugyan – újoncként – megnyerte az NBIII-as bajnokságot, de megfelelő pálya és kellő pénz hiányában nem vállalta az indulást a másodosztályban.

A kisvárdai csapathoz ezután kezdett áramlani az állami támogatás, illetve a tao-pénz. 2018-ban jutottak fel az NBI-be, amihez rögtön új stadion is dukált: az ötezer férőhelyes létesítmény nettó 2,5 milliárd forintba került. Korábban nem volt itt jelentős utánpótlás-nevelés, de 2020-ban mégis államilag elismert akadémia lett a kisvárdai, ami újabb jelentős forrásokat hozott a kisvárosba.

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom