„A Borkai-botrány megmutatta, hogy működik Orbán rendszere"

HírKlikk 2020. január 10. 13:04 2020. jan. 10. 13:04

Orbán Viktort sokkal jobban zavarta, hogy megtudtuk, mit csináltak az érintettek a Borkai-ügyben, mint maga a botrány – mondta Pollreisz Balázs, a győri ellenzék polgármester-jelöltje.

Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, a győri ellenzék polgármester-jelöltje nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta: a Borkai-botrány megmutatta, hogy működik a NER, hogyan élnek a „Borkai-bárók”, ahogy ők hívják, hogyan mulatnak a közpénzekből – ki-ki vérmérséklete szerint vadászik vagy jachtozik.

Kiemelte: Orbán Viktor elmondott két nagyon fontos dolgot a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Először is: őt sokkal jobban zavarta, hogy megtudtuk, mit csináltak az érintettek a Borkai-ügyben. Megjegyezte, nem kellett volna látni. Pollreisz ezzel messzemenően nem ért egyet, ráadásul szerinte nem is kellett volna olyan anyagi helyzetben lenniük az említetteknek, hogy az egészet megcsinálhassák. Aztán arról is beszélt a miniszterelnök: harcolni fognak azért, hogy visszaszerezzék a bizalmat, és lényegében gratulált a győztes polgármestereknek. Ez utóbbit Pollreisz Balázs kis örömmel fogadta.

A műsorvezető Kárpáti János kérdésére, hogy mi az ő „titkos fegyvere”, hiszen Borkai Zsolt a botrány után is győzni tudott, úgy válaszolt: a győriek tisztessége. Pollreisz Balázs szerint, felháborodtak a győriek, amikor kipattant a botrány, de elhitték, hogy Borkait megvezették, megtévedt. Azért azt várták, hogy magától mondjon le. Amikor megválasztották, nem ezt tette, bejelentette, hogy öt évig marad. Ekkor tört meg valami a győriekben – az ellenzéki politikus szerint –, mert látták, hogy „a szemükbe hazudnak”. Persze Borkai ezután a párt nyomására mégis távozott.

Forrás: Klubrádió