A Corvinus szerint pontatlan információk rontják a hírnevét

HírKlikk 2023. október 28. 04:46 2023. okt. 28. 04:46

E-mailben magyarázkodik a Corvinus a diákoknak a kirúgott tanár miatt. Állításuk szerint Ádám Zoltánt nem az etikai vizsgálattal összefüggésben függesztették fel az állásából, hanem mert nem működött együtt az egyetemmel.

„Az utóbbi időben a sajtóban megjelent híradások pontatlan információkból táplálkoznak, és kárt okoznak az egyetem jó hírének, valamint ártanak a közösségnek." A hvg.hu idéz a birtokába jutott levélből.

A lap szerint az angolul írt szövegben az áll, hogy „az ügy összetett, több szála van, és sajnos csak szigorú jogi keretek között lehet róla beszélni", de igyekeznek „világos és transzparens információkkal szolgálni".

Az e-mail szerint az Ádám Zoltán által kezdeményezett etikai vizsgálat nem talált visszaélést, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a tanár „úgy próbálja megoldani belső konfliktusait, hogy nyomást gyakorol a sajtón keresztül, aminek eredményeképpen több ártatlan diákot rágalmak értek diáktársaik részéről a közösségi médiában és privát üzenetekben, ami súlyos pszichológiai károkat okozott az érintett diákokban". Azt is hozzáteszik, hogy „Az egyetem ezt nem tolerálhatja! Diákokat ne érje bántódás személyes konfliktusok miatt."

És még egy idézet a levélből:

„Az egyetem vezetése elfogadhatatlannak tartja, hogy ártatlan diákokat tesznek ki alaptalan vádaknak", és elkötelezett, hogy ne engedjen a nyomásnak, amit „a sajtón keresztül gyakorolnak érdekelt felek".

A Budapesti Corvinus Egyetem Ádám Zoltán, egyetemi tanárt október 24-én bocsátotta el az állásából, azután, hogy etikai eljárásokat kezdeményezett az egyetemen, mert a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató egy neki személyre szabottan készített kérdéssor alapján tett sikeres vizsgát. A diák az egyetem szabályai szerint megbukott volna az adott tárgyból.

Ádám Zoltán mellett a Corvinus dolgozói fóruma és az Oktatási Hálózat is kiállt.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom