A DK kommunistázta a Fideszt a Parlamentben

HírKlikk 2019. december 3. 17:15 2019. dec. 3. 17:15

Éles vita alakult ki ma az országgyűlésben a napirend előtti felszólalások keretében. Gréczy Zsolt azt kifogásolta, hogy a Fidesz más pártok politikusainak felmenőire hivatkozva, kommunistázik, miközben ők akadályozzák az ügynökakták nyilvánosságát, és soraikban számos volt kommunista kap szerepet. Völner Pál igazságügyi államtitkár leginkább a 2006-os események fideszes értelmezésével válaszolt.

Gréczy azt mondta, hogy senki nem felelős az őseiért. Dobrev Klára pont ugyanúgy nem tehet arról, hogy ki volt a nagyapja, mint ahogy Varga Judit sem tehet arról, hogy III/2-es hadnagy volt az apukája.

Az már nagyobb baj – tette hozzá a DK képviselője –, hogy Varga Judit úgy tesz, mintha az apukája nem csinált volna semmit, nem ártott volna senkinek. Varga Judit édesapjáról nincs olyan információ, hogy bárki megzsarolta volna. Egy szálloda igazgatója volt az Orbán-rezsimet megelőző átkos rendszerben. Emellett titkosszolgálati teljesítményéért még pénzjutalmat is kapott.

De az igazi baj azzal van – sorolta tovább Gréczy –, hogy a Fidesz általában kommunistázik. KISZ-titkár miniszterelnök, KISZ-titkár- és MSZMP-tag, Hazafias Népfront-vezető miniszterek egész sora teszi hiteltelenné a Fidesz kommunistázását. Pintér Sándor, Martonyi János, Stumpf István, Mikola István és sokan mások fémjelzik Orbán Viktor választásait.

„Az lenne a tisztességes megoldás, ha minden közéleti szereplőt a saját emberi, erkölcsi, politikai teljesítménye alapján értékelnénk. Kövér Lászlónak olyan kommunista ősei vannak, hogy annál már nincs vörösebb szín a festékes palettán, de nem ez a gondom vele, hanem az, hogy aki így beszél pártja politikai vetélytársairól, vagy aki az ellenzéki képviselők jogait csorbítja, az nem méltó a házelnöki poszt betöltésére"

– jelentette ki a DK-s politikus

A kormány nevében Völner Pál válaszolt. Szemkilövetéssel, a nemzeti érdek elárulásával, végül már a kórházi vizitdíj bevezetésével vádolta az ellenzéki politikust. A Fidesz ellen felsorolt adatokat nem cáfolta, arról pedig hallgatott, hogy a Fidesz miért nem engedi az ügynökakták nyilvánosságát.