"A Fidesz a felüljárót, mi az egész rendszert bontjuk le!"

HírKlikk 2019. május 26. 07:30 2019. máj. 26. 07:30

A képen látható molinóval köszöntötte éjfélkor a választás napját az MSZP-Párbeszéd. Ujhelyi István az MSZP kampányfőnöke a közösségi oldalán azt írta: "A Fidesz a felüljárót, mi az egész rendszert bontjuk le!"

Azért, hogy jól látható legyen, miért is akarnak változást, az MSZP kampányfőnöke egy  táblázatban összefoglalva mutatta meg, mi a különbség a szocialisták és a Fidesz választási programja között. Íme:

Ujhelyi az EP-választás előtti utolsó tévéinterjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy "a racionálisan gondolkodóknak olyan listára kell szavazni, amely mandátumot is hozhat, mert ha 5%-ot el nem érő kispártokra szavaznak a választók, akár 200-250 000 szavazat is elveszhet, vagy egyenesen a Fidesznek hoz mandátumot".

A Fidesz pedig „azt játszotta az elmúlt időszakban”, hogy a saját médiagépezetén keresztül ütött vagy emelt pártokat, hogy kispártokat felhozzon – magyarázta.

Azt mondta: azoknak a szavazatait is várják, akik érzik annak a felelősségét, hogy az ellenzéket egy táborba kell terelni, mert így az önkormányzati választáson megroppantható Orbán rendszere.

Forrás: Hírklikk