A Fidesz a társutas Volner törvényjavaslatával billenti tovább a csocsóasztalt

Puzsér Róbert 2020. november 30. 15:22 2020. nov. 30. 15:22

Volner János, a szellemes nevű Volner Párt országgyűlési képviselője tovább buherálja a választási törvényt.

A nemtelen játszadozás kezdéseként az önkormányzati választás relatív kudarcára reagálva Orbán Viktor azt a döntést hozta, hogy az országos listaállításhoz szükséges egyéni jelöltek száma huszonhétről ötvenre emelkedjen. Intézkedése hármas célt szolgált:

1. A kamupártokat Orbán Viktor arra kényszeríti, hogy komolyabban vegyék magukat, több helyen induljanak, valódibb pártoknak tűnjenek, eddig ugyanis enyhén szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

2. Orbán Viktor minél nehezebb helyzetbe igyekszik hozni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, az egyetlen megmaradt rendszerkritikus mozgalmat, s egyben az utolsó centrista erőt, melynek vezetői nem hajlandóak választani Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között.

3. Orbán Viktor az O1G-koalíciót olyan pályára kívánja állítani, ahol már nincs rugalmasság – a résztvevők vagy teljes körű megállapodásra jutnak, és vállalják az ezzel járó önfeladást, vagy egymás ellen indulnak.

Ezt látva lépett elő Volner János, aki önmagát középutasként definiálja, s centrizmusát mindjárt azzal demonstrálta, hogy Orbán Viktornak keresztcsontig benyalva indítványozta a maradék demokrácia felszámolását: javaslata szerint emelkedjen inkább hetvenegyre a listaállításhoz szükséges jelöltek száma. Volner így betonozná be a két szektás politikai tömböt, így nehezítené végletekig bármilyen új formáció zászlóbontását, s mellesleg így semmisítené meg nyomorult kamupártjának indulási esélyeit – persze ha komolyan gondolta volna a pártalapítást, szervezetének legalább nevet adott volna. Mindezek ismeretében ki merem jelenteni, hogy ha Volner János centrista, akkor én színes bőrű Black Lives Matter-aktivista vagyok.

Volner János menetoszlopban döngető rendpártiként tűnt fel a hazai közéletben: a Magyar Gárda mindenese volt. Több mint tíz éve fényesen él a magyarok adójából, amit arra az ígéretre vesz fel, hogy rendet tesz vidéken. Csakhogy nincs többé Gárda, a Jobbik Gyurcsány Ferencen belül sorvad tovább, a szélsőjobbos Volner pedig már senkinek sem kell. Sem a Jobbiknak, sem a Mi Hazánknak, sem a Fidesznek, sem a MIÉP-nek, sem a Magyarok Világszövetségének, sem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak, sem a Betyárseregnek. Ami változatlan: Volner János továbbra is országgyűlési képviselő akar lenni. Mióta Habony Árpád valamelyik szennylapja rajtakapta, amint igénytelen módon szopat a susnyásban, Volner János élete zuhanórepülés. Most végre megérkezett oda, ahol mindig is a helye volt: Orbán Viktor csizmaszára mellé, hogy onnan keménykedjen azokkal, akik nála kulturáltabban és diszkrétebben szexelnek, s így maradt némi mozgásterük az Orbán-rendszerrel szemben.