A Fidesz hamarosan visszaadja a hatalmat a Fidesznek

HírKlikk 2020. május 18. 09:24 2020. máj. 18. 09:24

Konkrét dátumot is mondott a Hír TV-ben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, amikor vasárnap este a járványhelyzet miatt bevezetett különleges jogrend végéről kérdezték.

„Én mondtam, hogy júniusban ez megszűnhet, és a miniszterelnök úr pedig azt mondta, hogy május végén visszaadhatjuk a parlamentnek. Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabálytervezetet az Országgyűlésnek, amelynek elfogadásakor ez már június lesz, megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon” – mondta a műsorvezetőnek Gulyás.

A felvetésre –  minek kell ahhoz történnie, hogy a kormány mégse nyújtsa be a javaslatot – a miniszter a megbetegedésének számának újbóli tömeges növekedését említette.

Gulyás arra is emlékeztetett, hogy különleges jogrend adta felhatalmazás extrémnek számít, jogállamban ugyanis nem fordulhat elő, hogy a kormány mondja meg nekünk, mikor mehetünk az utcára – a járványhelyzet, a háborús veszély vagy egy természeti katasztrófa  viszont indokolttá teszi a kontrollt a kancelláriaminiszter szerint.

Forrás: Hír TV