A Fidesz könyveket fóliáztatott, ahelyett, hogy a pedofilokat csomagolta volna össze

HírKlikk 2024. február 27. 08:25 2024. feb. 27. 08:25

A kormány politikájának erkölcsi válságáról, a gyermekvédelem kudarcáról és a megoldási alternatívákról is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke hétfő délutáni napirend előtti felszólalásában.

„Vannak órásplakátok, reklámvideók, konzultáció, nagy arc, van minden, kivéve kormányzás – az már megint nem megy” – kezdte felszólalását Komjáthi Imre.

Az MSZP mindennek azonban nem örül, hiszen a rossz kormányzás a magyar embereken, jelen esetben pedig a magyar gyermekeken csattan.

Komjáthi Imre emlékeztetett, hogy három éve fogadta el a kormány a gyermekvédelmi törvényét, amelyről volt népszavazás is, nagyon hatékonyan akadályozták meg az óvodások nemváltó műtétjét és légmentesen fóliázgattak könyveket. Azonban mindez nem jelentett érdemi előrelépést, sőt, azóta a gyermekjogi képviselők egyharmadát kirúgták.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Rétvári Bencének címzett írásbeli kérdésére reagálva, az államtitkár azt a választ adta, hogy a gyermekjogi képviselők egyharmadát azért rúgták ki, mert Komjáthi Imre nem támogatta a gyermekvédelminek nevezett népszavazásukat. Az államtitkári válaszban az is szerepelt, hogy plakátokkal és applikációkkal akarnak küzdeni a rendszerabúzus ellen.

„Önök átoperált óvodásokról hallucináltak, meg könyveket fóliáztak, ahelyett, hogy a pedofilokat csomagolták volna össze” – fogalmazott felszólalásában az MSZP társelnöke.

A jelenlegi hatalom nem csak visszaengedte a bicskei rémet a gyermekek közé, még ki is tüntette. „Micsoda gyermekvédelem ez?” – tette fel a kérdést Komjáthi Imre.

„Az igazi felelős, a csúcsgóré, a megrendelő neve még mindig homályban van” – fogalmazott az MSZP társelnöke.

Komjáthi Imre azt javasolta, hogy emeljék ki ezt az ügyet a napi politikai csatákból. Az MSZP hajlandó részletes szakmai javaslatokkal élni, minden olyan jó kompromisszumot megkötni, amely a gyermekek érdekét szolgálja.

„Cserébe azt kérjük, hogy fejezzék be azt a hülyeséget, hogy amerikai transzvesztitákat hallucinálnak a magyar óvodákba és netflixes sorozatok ellen küzdenek” – érvelt Komjáthi Imre.

Valódi gyermekvédelemre van szükség, hiszen nem a nyomtatott betűk, hanem egyes gazemberek tesznek rosszat a gyerekeknek. Az elmúlt 14 év kormányzása alatt ilyen mély morális és erkölcsi válságba még nem került a hatalom.