A Fidesz-központ minden kellemetlen kérdésre válaszol

Föld S. Péter 2021. november 15. 14:35 2021. nov. 15. 14:35

Sikertörténet volt a Fidesz eddigi kormányzása, érthető hát, ha a kormányzó párt vasárnapi kongresszusa is kizárólag a világraszóló eredményekről és kilátásokról szólt. Arról, hogy a miniszterelnök ígérete szerint tíz év múlva megszűnik a szegénység Magyarországon és hazánk addigra a legfejlettebb országok közé tartozik. De már most is van miért irigyelni bennünket, mi ugyanis nem fogunk fázni télen, mint a nyugat-európaiak. Akiknek viszont az marad, hogy a férfiak is szülhetnek, mert a kormányuk elintézte nekik. Kovács Péter a főváros XVI. kerületének polgármestere pedig arról beszélt, hogy téved az ellenzék, amikor azt hiszi, hogy Budapest összes körzetét megnyerheti.

„A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek. Ne hagyjuk nekik, tudjuk, mit kell tenni. Azt kell tenni, hogy mindannyian, minden kongresszusi küldött, minden önkormányzati képviselő, minden polgármester, minden parlamenti képviselő, minden államtitkár, minden miniszter elmegy és becsönget a szomszédjához, a barátjához, ismerősökhöz és ismeretlenekhez, és elmondja nekik, hogy mi vár rájuk. Miből lehet választani” – közölte az egybegyűltekkel, majd hozzátette: „Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”.

Hogy melyek azok a kellemetlen kérdések, amelyeket a szomszédok, a barátok, az ismerősök és az ismeretlenek feltehetnek a hozzájuk becsöngető fideszeseknek, arról nem beszélt a polgármester. A legjobb az volna a Fidesz számára, ha már a kellemetlen kérdéseket is a központban fogalmaznák meg, mert ott tudják a legjobban, hogy a kellemetlen kérdésekre miként lehet kellemes válaszokat adni. Ez azonban egyelőre a jövő zenéje, ma még azt sem tudjuk, milyen kellemetlen kérdéseket fognak a fideszes becsöngetők mellének szegezni a szomszédok. Pedig, már csak azért is jó volna tudni, mert számos ilyen kérdés van: rögtön az első például az lehetne, hogy kedves szomszéd, ha már így becsengetett hozzám, árulja el: mi lett a magánnyugdíj-pénztárakban tartott és a Fidesz-kormány által lenyúlt 3 ezer milliárd forint megtakarítással? Hogyan lett egy Mészáros Lőrinc nevű gázszerelő néhány év alatt Magyarország leggazdagabb embere? Igazak-e a szóbeszédek, miszerint Mészáros pénzének csak egy része az övé, a többi gyerekkori játszópajtásáé, Orbán Viktor miniszterelnöké? Miért van az, hogy a vezető magyar politikusokkal immár csak diktátorok, meg rossz arcú despoták állnak szóba, és Orbán Viktornak már csupán keleten vannak barátai, miközben nyugaton kerülik, mint a leprás embert?

Végtelenségig lehetne sorolni a kellemetlen kérdéseket. Csak remélhető, hogy a Fidesz-központnak van elegendő kapacitása ahhoz, hogy az összes kellemetlen kérdésre kellemes válaszokat tudjon adni.