A Fidesz nem tud mit kezdeni Orbán új kihívójával

HírKlikk 2024. április 8. 17:40 2024. ápr. 8. 17:40

Magyar kihasználja az ellenszelet, és az az üzenete, hogy itt valaki egyedül akar elérni valamit, régi terhek és a régi elitek nélkül. „Több mint húsz éve a magyar vezetők egymás ellen uszítják a magyarokat, de ennek most véget vetünk”. Közösen kell felkelni, át kell hidalni az árkokat, újra hitelt kell szerezni a politikának, túl kell jutni a morális és gazdasági válságon, amelybe a Fidesz taszította az országot – mondta hallgatóságának.

Ugyanakkor nem mutatott be konkrét programot, és nem jelentette be új párt alakítását sem. Tény azonban, hogy átvett egy már létező egyesületet, amelybe beléptek a támogatói, és a „Talpra, magyar” jelszót használja.

Ígérte, hogy indul az európai választáson, mivel azonban egy új párt alakításához kevés az idő, a több mint 100 bejegyzett magyar párt valamelyikéhez csatlakozik majd, amely strukturális alapot tud adni neki egy ad hoc választási kampányhoz.

A Süddeutsche Zeitung cikke rámutatott: „A Fidesz-média nyilvánvalóan egy másik rendezvényen volt, mert olyanokat írt, hogy Magyar fellépése „kínos unalomba süllyedt”, „tévelygett a belvárosban”, és „hülyeségeket beszélt”. Ezzel Magyar immár harmadik, sikeres nagy rendezvénye után annyi világos, hogy a Fidesz nemigen tud mit kezdeni Orbán új kihívójával – mutatott rá a szerző.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom