A Fidesz veresége miatt zuhan a Mészáros részvények árfolyama

Kardos Ernő 2019. október 15. 07:54 2019. okt. 15. 07:54

Az önkormányzati választások eredményével magyarázzák az elemezők, hogy az általános piaci trenddel szemben, esett a Mészáros Lőrinchez köthető részvények árfolyamai a Budapesti Értéktőzsdén.

Az Mészáros Lőrinc zászlóshajójának tartott Opus papírjai a választás utáni hétfőn jelentősen gyengültek. A pénteki 347 forintos záróárhoz képest 8 százalékkal alacsonyabban, 333 forinton nyitottak. Ezt követően azonban 320 forintig visszaestek, végül jelentős korrekció után 338 forinton, 2.59 százalékos mínusszal zárta a napot – írja az ismert gazdasági hírportál, az enpenzem.hu.

Esett az Apenninn árfolyama is, ami 0.23, illetve a 4iG 2.44 százalékos veszteséggel zárta az önkormányzati választásokat követő első kereskedési napot. A napi.hu szerint a papírok esésének hátterében az állhat, hogy a befektetők vélhetően úgy kalkulálnak, hogy a következő ciklusban a kormányhoz közelálló cégek a korábbinál kevesebb közbeszerzést nyerhetnek meg.

Úgy tűnik az is rossz hír a befektetők számára, hogy több frissen megválasztott polgármester, köztük Karácsony Gergely, vagy B aranyi Krisztina kilátásba helyezte az önkormányzatokkal kötött szerződések azonnali felülvizsgálatát.