“A fideszesek gazdagodnak, a dolgozók megélni sem tudnak”

HírKlikk 2019. május 4. 07:34 2019. máj. 4. 07:34

Tóth Bertalan egri fórumán arról beszélt, a megélhetésükért dolgozó magyarok, akik nem tudják kifizetni hó végén számláikat, semmit sem tapasztalnak a kormány sikerpropagandájából. Azt viszont látják, hogy az Orbán pénzeit gyűjtő Mészáros Lőrinc lassan a világ leggazdagabb embere lesz.

“Nap mint nap tapasztalhatjuk, egészen más a kormány által hirdetett sikerpropaganda és a valóság” - állapította meg egri sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke azt a pénteki hírt idézte, hogy a Péterfy Kórház 84 orvosa felmondta a túlórájukra vonatkozó megállapodást az alacsony fizetés és a méltatlan munkakörülmények miatt. Ehhez hozzátette a KSH friss adatai alapján, hogy a magyar munkavállalók kétharmadának fizetése nem éri el az országos átlagkereset összegét.

“Több százezrek dolgoznak úgy, hogy nem tudnak megélni hó végén, kifizetni a csekkeket. Eközben azt halljuk, mekkora a fejlődés a gazdasági szférában” - folytatta.

Úgy látja, a magyar emberek ebből semmit sem tapasztalnak, csak azt, hogy a miniszterelnök veje uniós forrásokból közvilágítási projektet visz, a Fidesz-közeli vállalkozók lenyúlják az uniós támogatásokat: Mint fogalmazott, Mészáros Lőrinc lassan a világ leggazdagabb emberévé válik, aki a miniszterelnök nevében gyűjti ezeket a pénzeket.

“Az európai uniós forrásokból bővülő gazdaság hasznát leginkább egy fideszes vállalkozói réteg gyűjti be, sok millió ember pedig kiszolgáltatott helyzetben él” - jelentette ki. Szóba hozta azt a pénteki hírt is, ami Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőhöz, a kormánypárt volt kommunikációs vezetőjéhez kapcsolódik, aki csütörtöki józsefvárosi fórumán arról beszélt, már nem a politikusok, hanem az  újságírók a Fidesz igaz ellenfelei.

A május 26-i EP választás tétje az, emelte ki, merre megy Európa. Azon az úton, amerre Orbán és Salvini szeretné, vagy azon, ami az együttműködésről szól. “Emlékezzünk rá! Volt már a nemzetállamok Európája. Tudjuk hova vezetett. Most már hetven éve az Európai Uniós biztosítja a békét és a fejlődést a kontinensen.”  Az MSZP éppen ezért fogalmazta meg Haza, Szeretet, Európa! című programját, amely az európai minimális bér, nyugdíj és családi pótlék bevezetésével segíti a magyar emberek megélhetését. Azt is tartalmazza, hogy európai uniós szabályok is garantálják az európai, köztük a magyarok biztos megélhetését. Ezért minél több Európa-párti képviselőre van szükség az Európai Parlamentben, akik visszautasítanak minden szélsőséges törekvést, amivel Orbánék az európai közösséget is fenyegetik. “A mi politikánk az együttműködésről a szabadságról szól” - hangsúlyozta Tóth Bertalan.

Forrás: Hírklikk