A hazugság odaát van

Föld S. Péter 2021. április 5. 15:30 2021. ápr. 5. 15:30

A Fidesz minden rendű és rangú megszólalója szerint az ellenzék oltásellenes, mert abban érdekelt, hogy minél többen haljanak meg. Ezt mondják a parlamentben, hazudják minden hullámhosszon, ezt harsogja a lakájmédia, a papagájkommandó. Egy kocsmában ez elmegy, ott bármit lehet mondani, legföljebb jól szájba vágják a hazudóst, és kiteszik a szűrét. A Kocsis Máték, Hollik Istvánok és hasonszőrű társaik azonban nem kocsmatöltelékek, hanem náluk is rosszabbak: ők a kormányzópárt politikusai.

Amit mondanak, akkora képtelenség, hogyha maradt még bennük némi józanság, maguk sem hiszik el ezt a mantrát. Marad hát az a verzió, hogy titokban szégyellik magukat, amiért előre megfontolt szándékból, folytatólagosan elkövetett aljas módon, visszaesőként, olcsó hazugságokkal traktálják az embereket. Persze, ha mentőkörülmény nincs is arra, amit tesznek, magyarázat azért akad: az ő helyzetükben hazudni muszáj, mondhatni munkaköri kötelesség, különben a gazdájuk megorrolna rájuk és abból még soha nem származott semmi jó, ha Orbán Viktor megmérgesedett.

Tisztességesebb volna azt mondani, hogy az ellenzék nem oltásellenes és nem abban érdekelt, hogy minél több ember haljon meg Magyarországon. Már csak azért is, mert az ezt szajkózók egyetlen, ezt alátámasztó mondatot sem tudnak idézni. Ha valaki azt mondja, hogy ne igyunk olcsó, homályos eredetű borokat, akkor az illető nem a szőlészek és a borászok ellen beszél, nem is a kulturált alkoholfogyasztás ellen szól, hanem épp ellenkezőleg: azt mondja, hogy tartózkodjunk a pancsolt borok fogyasztásától.

Az ellenzék azokkal az oltóanyagokkal int óvatosságra, amelyeknek a kísérleteit nem végezték el tejes körben, és ezért az EU illetékes hatósága nem fogadja el azokat. De még ezekről a vakcinákról sem beszélik le az embereket. Az ellenzékkel szimpatizáló háziorvosok ezekkel is épp úgy beoltják az embereket, mint a többivel.

A Fidesz e témában megszólaló emberei és sajtója tehát hazudik. És nincs a kormányban olyan ember, sem a Fidesz holdudvarában olyan, szakemberként számon tartható személy, például az országos tiszti főorvos, aki eredeti hivatásának szellemében, sutba vágná megfelelési kényszerét, valamint politikai lojalitását, és azt mondaná, hogy ezt most már abba kellene hagyni. Sőt, el sem kellett volna kezdeni, mert nagyobb a tét, mint korábban bármikor. Itt már nem arról van szó, hogy szabad-e lopni, hanem emberek ezreinek életével kell majd elszámolni. 

Nem most persze, hanem, ha majd egyszer vége lesz a járványnak, és ahogy mondani szokás, visszakapjuk a régi életünket. Mehetünk moziba, étterembe, nyaralni – már akinek lesz rá pénze. Mert a kormány arról mélyen hallgat, hogy az ország nemcsak emberéletekben szenvedett mérhetetlen károkat, de sokak korábban sem acélos anyagi biztonsága is odaveszett.

Nem mindenkié persze. Mészáros Lőrincnek ezután sem fog gondot okozni, ha Dubajba kíván kirándulni és újdonsült jövendőbelijét egy húszmilliós (más források szerint „csupán” néhány millióban fájó) gyűrűvel akarja meglepni. Szijjártó külügyminiszter, aki legújabban a Szputnyik-V vakcina reklámarca lett, ezen a nyáron is ringatózhat a családjával az Adrián, mert Szijj László, aki a NER egyik kedvezményezettje, bizonyára idén is meghívja őket a tengerre csónakázni. 

Nem az ellenzék oltásellenes, hanem a Fidesz emberei hazudnak. Nem véletlenül: saját tehetetlenségüket, bénázásukat kívánják leplezni azzal, ahogy politikai ellenlábasaikat nevezik. Orbán Viktor néhány hónappal ezelőtt még azzal dicsekedett, hogy a járvány elleni védekezés eredményességének legfőbb mutatója a halottak számában mérhető. 

Erről mostanában beszédesen hallgat a Kedves Vezető. Itt (sajnálatos és szomorú) tények vannak, itt nem lehet hazudni.