A héten tovább csökken az üzemanyagok ára

HírKlikk 2023. november 20. 15:45 2023. nov. 20. 15:45

Ennek az a fő oka, hogy folyamatosan csökken a Brent típusú olaj hordónkénti ára. A forintárfolyam is hozzájárul ahhoz, hogy olcsóbban tankoljunk.

A gázolaj átlagára is lecsökkenhet a 600 forint alatti szintre, az elkövetkező héten ugyanis tovább esik az üzemanyagok ára – írja a holtankoljak.hu. Ennek oka, hogy a Brent típusú olaj piaci ára csökkenő tendenciát mutat, jelenleg hordónként 80 dollárt kérnek, néha pedig 76 dollárig csökken az ára, a következő hónapokban is várhatóan ezen a szinten maradnak az árak.

A forint dollárhoz viszonyított árfolyama is kedvezően alakul benzin-szempontból, ez a héten 1,5 százalékos erősödést jelent. Az árfolyam 350 forint alatt van, jelenleg 347 forint a dollár jegyzési ára – emlékeztet a portál.

Jelenleg a 95-ös benzin átlagára 593 forint, a gázolajé pedig 610 forint körül mozog, előbbi nagykereskedelmi ára várhatóan 7 forinttal csökken, a gázolaj esetében pedig 6 forint lesz a változás mértéke. Mindezeket figyelembe véve, szerdától a 95-ös benzinért literenként 580, a gázolajért pedig 600 forintot kérhetnek majd a kutakon.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom