A kaszinók dübörögnek, nem számít, hogy járvány van

Zutyu 2020. március 16. 18:37 2020. márc. 16. 18:37

Az alkalmazottak félnek, de...

Kötelező a kézfertőtlenítőt használni – ennyi óvintézkedést hoztak a budapesti kaszinók a koronavírus kapcsán. Pedig jóval többen vannak az ilyen helyeken esténként mint 100 ember. Az egyik dolgozó kétségbeesett levélben hívta fel a problémára a figyelmet, amit elküldött „Az egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook-oldalnak:

„Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy mint az egyik budapesti kaszinó alkalmazottja, milyen intézkedéseket tett a kaszinó vezetősége a korona vírus megelőzésére. Egyelőre SEMMIT" – kongatta meg a vészharangot a neve elhallgatását kérő munkatárs.

Üzenetében felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvényeket korlátozó kormánydöntés értelmében, a beltéri, 100 főt meghaladó (személyzettel együtt) rendezvények megtartása tilos. (Mindösszesen annyi történt a magyarországi vészhelyzet kihirdetése után, hogy kiírták a kaszinókra, hogy kézfertőtlenítés nélkül a belépést megtagadják, egyébiránt pedig fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be. 

‘Vajon mi, mint kaszinó, hova vagyunk sorolhatóak? Természetesen ki is gondolhatná, hogy a kaszinót szórakoztató egységként kezelik, mikor kormányközeli tulaji kör van a háttérben. Nekik semmit nem ér a mi biztonságunk és továbbra sem hoznak semmiféle megszorító intézkedéseket, pedig 5-600 ember megfordul itt naponta” – tette fel a kérdést. (Emlékezetes, hogy a magyar kaszinó koncessziókat az Orbán-kormány újraosztotta kormányközeli üzletembereknek, mások mellett a néhai Andy Vajnának. Ezzel párhuzamosan, egyik pillanatról a másikra betiltották a félkarú rablókat.)

A névtelenséget kérő levélíró azt állítja, csütörtöki műszakja alatt, bent járt egy magyar férfi a párjával a kaszinóban, s a kollégáival azt közölte, hogy nemrég tért haza Olaszországból, ahol a lánya él. Karanténban kellene ugyan lennie, de meglógott. Ezt azután közölte a kollégákkal, miután már több helyen megfordult a kaszinóban és játszott.

„Aki nem szakmabeli, annak nem világos, hogy mi egyfolytában készpénzzel és zsetonokkal dolgozunk, a vendégek az asztalnál fél méterre ülnek tőlünk” – nyomatékosította a problémát. A budapesti Las Vegas Casinók egyelőre továbbra is teljes gőzzel dübörögnek és a csütörtökön közzétett higiéniai felhíváson kívül, nem reagáltak a történésekre. Bár a vészhelyzetet és a létszámkorlátozásokat szerdán jelentették be, erre érdemben a létesítmények nem reagáltak. Az egyik pesti kaszinó Facebook oldalán a bejelentés után nem sokkal, az egyik macskás nyerőautomatájukat kezdte el reklámozni. 

Írtunk a kormányszóvívőnek, hogy tervezik-e a kaszinók bezárását, amint reagálnak, frissítjük cikkünket.