"A korrupció hatalmas, az uniós források Orbán Viktort gazdagítják"

HírKlikk 2019. április 17. 06:04 2019. ápr. 17. 06:04

Negyedórás mini dokumentumfilm készült a Sargentini-jelentés elfogadásáról, amelyben maga Judith Sargentini mesél el néhány eddig ismeretlen részletet.

Az EP-képviselő elmondja: azért akartak tenni valamit, mert sérültek a magyarok jogai, az Európai Bizottság mégsem tett semmit azért, hogy megvédje őket.

„A Fidesz kétharmados győzelme óta Magyarországon újságok zártak be, tévéadók cseréltek tulajdonost, és csak a kormányzati propagandát terjesztik. A CEU-t elüldözték, a korrupció hatalmas, az uniós források pedig Orbán Viktort és a köreit gazdagítják” – idézi Sargentinit a kisfilmről beszámoló hvg.hu.

A videóban Judith Sargentini két történetet is elmesélt. Az egyik akkor esett meg vele, amikor a politikust Magyar Levente, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára fogadta.

„Egy óra után kitessékeltek a szobából, de egy másik kijáraton át vezettek ki, mint ahol bementem. Az utcán már 7-8 stáb várt rám felsorakozva, amiről senki nem szólt. Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot. Eközben pedig a minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen ostoba kérdéseket tettem fel és mennyire nincs fogalmam a magyar történelemről. Este pedig már minden Híradóban benne voltam” – emlékezett vissza a kellemetlen élményre.

Forrás: hvg.hu