A kötelező koronavírus-oltásról kérdezi a budaiakat a Fidesz

HírKlikk 2021. június 3. 16:22 2021. jún. 3. 16:22

12 pontos kérdőívben kéri ki a budaiak véleményét Fürjes Balázs államtitkár és Pokorni Zoltán polgármester. Fürjes múlt héten jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP színeiben elindul a 3. számú választókerületben az országgyűlési mandátumért.

Fürjes a 168.hu oldalán futó Keljfeljancsi című sorozatban azt mondta, a kérdőívet közösen állították össze a legfőbb helyi kérdésekről. 43 ezer levelet küldtek ki a választókerületben, mert a tettek előtt mindenképpen megismerné a budaiak véleményét. Cselekvési tervet akar írni.

A kérdőív hatos pontja arra kérdez rá, kötelezővé kellene-e tenni a Covid19 elleni védőoltást, Fürjes Balázs szerint ez nagyon is releváns kérdés országszerte. Mint mondta, rengeteget beszélget a helyiekkel, akiket rendkívül foglalkoztat a vakcináció kérdése.

Meggyőződése, a kérdésnek helye van a kérdőíven. Egyelőre még a kutatók se tudják a jó választ arra, hogy érdemes volna-e a kötelező vakcináció. Ugyanakkor neki képviselőjelöltként fontos tudnia, mit gondolnak a budaiak a kötelező védőoltásról – tette hozzá.