A közmédia mindent megtesz, hogy a Fidesz kétharmada megmaradjon

HírKlikk 2020. október 11. 13:22 2020. okt. 11. 13:22

A Fidesz parlamenti kétharmados többsége múlhat a mai, borsodi időközi választáson. Nem a közmédián fog múlni a fideszes jelölt győzelme, az biztos.

A régi indexesek portálja, a telex.hu készített egy összeállítást arról, hogy az elmúlt két hétben az ellenzéki választók adóforintjaiból is finanszírozott Magyar Távirati Iroda a szerencsi időközi választáson induló öt jelölt körül négy esetében semmiféle eseményéről nem számolt be. Egy jelöltnek azonban 14 programjáról összesen 43 hírben/képpel számolt be az MTI. Természetesen a Fidesz jelöltjéről van szó.

Nagyjából ugyanezekről az eseményekről az MTI Fotóbank szolgáltatásában 35 fotó található, a többiekről viszont semmi. (A kiemelt kép is egy ilyen MTI fotó a fideszes jelöltről.)

Több jelöltről egyáltalán nincs fotó, és például Váradi Gáborról, a miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjéről, aki független jelöltként indul, az utolsó kép hat évvel ezelőtti.

A józan ész és a törvények is azt diktálnák, hogy egy választás előtt (legyen az bármilyen) az adó-százmilliárdokból működő közmédia részrehajlás nélkül, pártatlanul tájékoztassa a közt a történésekről. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom