A Pesti TV felköpött a levegőbe és aláállt

Föld S. Péter 2021. augusztus 4. 17:53 2021. aug. 4. 17:53

Az itt látható felvételt csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk megtekintésre, számukra is kizárólag saját felelősségre, de előtte nem árt, ha megkérdezik kezelőorvosukat, gyógyszerészüket. Amit itt látnak ugyanis, az a kormányhoz közeli sajtó színvonaltalanságából is kiemelkedik. Úgy is fogalmazhatunk, hogy látlelet a papagájkommandó nyomorúságáról. Gyakorlatilag az történik, hogy a Pesti Riporter nevű műsor le akar járatni valamit, de kiderül, hogy amin gúnyolódnának, az a saját maguk által készített produkció.

Adva van tehát egy műsor, amelynek címe Pesti Riporter, vezetője Vincze Emília és még meghívott vendég is van, őt Varga Ádámnak hívják. Utóbbi nevét nem muszáj ismerni, egy bemutatkozó szövegben maga is viszonylag új arcnak mondja magát, nem mellesleg konzervatív youtubernek, aki toleráns mások nézeteivel szemben, de ugyanezt várja el a másik oldaltól is.

Ennyit hőseinkről, és akkor a történet. A cél az volt, hogy az ellenzéket ekézzék, ezért találtak egy dalt, ami egy magánember youtube csatornáján hallható, amit – a Magyar Hang nyomán – a Pesti Riporter az ellenzék kampánydalának nevezett.

A dalt egy zenészekből álló társaság készítette, egyelőre a maga örömére. Akár még kampánydal is lehet belőle, de jelenleg nem az, és az sem biztos, hogy valaha az lesz. Mindez nem zavarja a Pesti Riporter című műsor vezetőjét, aki bejátszik a nótából egy részletet, mellé vágnak egy korábbi képsort, amelyen ellenzéki pártvezetők valamilyen dokumentumot írnak alá.

Ezt kell Varga Ádámnak kommentálnia, erről kellene valami szellemeset, de legalábbis okosat mondania. Hősünk nagy lendülettel lát a feladat végrehajtásához, elmondja, hogy a dallal nemigen szeretne foglalkozni, az olyan, amilyen, nyilván milliárdokba került, nincs vele dolga az elemzőnek. Hanem a videóklip, mondja az akkor még gyanútlan Varga Ádám, az valami borzasztó. Látni lehet rajta, teszi hozzá, hogy az ellenzék az összes vágóprogramját – mind az egyet, mondja viccesen – bedobta a siker érdekében.

Itt egy kicsit megfagyott a levegő a stúdióban, mert kiderült, hogy a Pesti Riporter lejárató kommandója árnyékra vetődött, pestiesen szólva: felköpött a levegőbe és aláállt. „Azt a képsort mi tettük a dal alá” hebegte-habogta a jobb sorsra érdemes Vincze Emília, „eredetileg nem volt hozzá semmilyen videóklip”. „Ja, akkor elnézést kérek” kapott észbe a közéletben viszonylag új arcnak számító youtuber, aki bámulatosan hamar felfogta, hogy akaratlanul is hülyét csináltak belőle.

Vincze műsorvezető is éber volt, s miután észlelte, hogy nagy a baj, és most már sokadszorra is kiderült, hogy nemcsak alávalók, de alkalmatlanok is egyben, gyorsan a következő témára terelte a szót. Arról beszéltette a konzervatív, a közéletben viszonylag új arcnak számító Varga Ádámot, hogy az EU már megint milyen aljasságra készül: nem kevesebbre vetemedik, minthogy betiltaná a jobboldali humort.

Varga Ádám azzal kezdte a válaszát, hogy nincs jobboldali humor, mint ahogyan baloldali humor sincsen.

És így tovább, a többit az olvasó képzeletére bízzuk. És tényleg mi kérünk elnézést, amiért megnéztük és nagy vonalakban ismertettük ezt a sajtótörténeti kuriózumot. Amit majd egyszer tanítani fognak az újságíróiskolákban. Elrettentő példaként a Hogyan csináljunk hülyét magunkból? című kurzuson.

 

Az eredeti dal ide kattintva meghallgatható: