A Rogán-villa áramellátására az Elmű külön trafóállomást épít

HírKlikk 2020. június 19. 12:41 2020. jún. 19. 12:41

A Felhő utcában tavaly készült el az a többszintes villa, amelyet a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, Bessenyei István és felesége, Sarka Kata építtetett. 2019 szeptemberében Rogán Antal és felesége is beköltözött a több mint ezer négyzetméteres ingatlanba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője később, válásuk miatt, elköltözött, így Rogán-Gaál Cecília maradt az egyetlen bejelentett lakó az épületben.

A 24.hu szerint az E.ON-csoporthoz tartozó Elmű a tulajdonos kérésére, egy középfeszültségű transzformátorállomás építésébe kezdett a Felhő utca végén. A 11 kilovoltos, ipari kapacitású transzformátor létesítését az ingatlan kerítésére kifüggesztett tájékoztatóból tudták meg a környék lakói.

Boross Norbert kommunikációs igazgató a portálnak azt írta, hogy az állomás tulajdonosa és üzemeltetője az Elmű Hálózati Kft., a beruházás költségeit, mint minden ilyen esetben, az elosztó vállalat fizeti, és az az úgynevezett csatlakozási díjból, illetve az évek hosszú sora alatt, a hálózati tarifákból térül meg. Egy ilyen létesítmény beruházása jellemzően néhány 10 millió forint nagyságrendű, és egy nagyobb épület vagy több családi ház ellátását teszi lehetővé.

A portál forrásai szerint, általában akkor van szükség jelentős kapacitásnövelésre egy-egy ingatlan esetében, ha a szokásos elektromos eszközök mellett, belső liftet, szaunát vagy fűthető úszómedencét is elhelyeznek bennük, vagy valamilyen energiaigényes ipari tevékenység végzésbe kezdenek.

Forrás: 24.hu