A sorosozás a Fidesz által lenézett bunkóknak szól

Föld S. Péter 2019. február 25. 08:04 2019. feb. 25. 08:04

Érdekes interjút adott a Magyar Narancsnak a Professzorok Batthyány Körének elnöke. Náray-Szabó Gábor kémikus a következőket mondta: „A sorosozással nincs gond, mert az nem az értelmiségnek szól".

Lefordítjuk magyarra, hogy azok is értsék, akiknek ez a megfogalmazás túlságosan magas és artikulált. A professzor úr azt kívánta honfitársai és a nagyvilág tudtára adni, hogy nem gond, ha a kormány megtéveszti az embereket, és olyat állít, aminek semmi köze a valósághoz, mert az értelmiség úgyis tudja, hogy ez nem igaz. De nem is őket akarja elérni a kormány ezzel a kampánnyal, hanem azokat az embereket, akik nem annyira tanultak és tájékozottak, mint a Professzorok Batthyány Körének elnöke, de még csak annyira sem, mint a Kör egyszerű tagjai.

A kormány által taplónak tartottaknak lehet hazudni, mert az nem bűn, sőt, dicséretes cselekedet, hiszen az egyszerű embereknek, akiket ez a hazug kampány megcélzott, biztosan rosszul esne az igazság, szomorúak lennének, ha megtudnák, hogy szeretett kormányuk, semmibe veszi őket, hazudik nekik és átnéz rajtuk.

A Professzorok Batthyány Körének elnöke szerint nem baj, ha hazudunk az embereknek, a fő, hogy ezt egy jó cél érdekében tegyük. Azt pedig, hogy melyik cél jó, és melyik, nem, nálunk jobban nem tudja senki. A legjobb cél az, hogy a Fideszt ameddig csak lehet, hatalomban tartsuk: engedjük, hogy szétlopja az országot, leharcolja az egészségügyet, lebutítsa az oktatást.

Ezért kell minél több tanulatlan embert minél fiatalabb korukban kirugdalni az iskolapadokból, hogy olyan emberek tömegei alkossák Magyarországot, akik nem tudnak rendesen gondolkodni, és ezért mindent el lehet velük hitetni. Az ilyen embereket könnyű megijeszteni, és az az ember, aki fél, védelemért fordul azokhoz, akik azt ígérik neki, hogy meg fogják védeni.

Nem baj tehát, hogy a sorosozás mögötti állítások valótlanok, ez egy politikai marketing termék, inkább örüljenek az egyszerű emberek, hogy olyan rendes magyar emberek hazudnak nekik, mint amilyenek például mi magunk is vagyunk, élünkön egy olyan örök és megbonthatatlan vezetővel, aki saját bevallása szerint még sohasem hazudott az embereknek.