A Szentkirályi nem érti, miért most indul eljárás az 5 évvel ezelőtti kampányuk miatt

HírKlikk 2024. augusztus 14. 05:45 2024. aug. 14. 05:45

A Szentkirályi Magyarország Kft. maximálisan együttműködik a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH), miután eljárás indult a vállalkozással szemben – közölte a cég a GVH bejelentésére reagálva.

Felidézik: hétfőn a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sajtóközleményben jelentette be, hogy eljárást indított – több más szereplő mellett – a Szentkirályi Magyarország Kft. ellen, fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt. A sajtóközlemény szerint a Szentkirályi Magyarország Kft.-t érintő mostani eljárás túlnyomórészt a Szentkirályi Magyarország Kft.-nek egy 2019-es kommunikációs kampányában használt, fenntarthatósággal kapcsolatos állításait vizsgálja. Ezt a kampányunkat a GVH már 2020-ban megvizsgálta, és akkor azt állapította meg, hogy a versenyfelügyeleti eljárás elindításának feltételei nem állnak fent.

A Szentkirályi Magyarország Kft. közleményében azt írja: nem kapott információt arról, hogy a GVH miért döntött most úgy, hogy mégis elindítja az eljárást az öt évvel ezelőtti kampányuk kapcsán, illetve korábbi döntésük ellenére. A társaság ezúttal is maximálisan együttműködik a GVH-val az eljárás során, részére minden fontos és elérhető információt megad – hangsúlyozták.

A cég állítása szerint mindig kiemelt figyelmet fordítottak a jogszabályi környezetnek való maradéktalan megfelelésre, a vállalatra és annak tevékenységére vonatkozó szabályozások betartására és a hatóságokkal történő szoros együttműködésre. A vállalat határozottan elítéli a fogyasztók megtévesztését és a „zöldre mosás" vagy greenwashing minden formáját, és elkötelezett az iparág fenntarthatóságának előmozdítása mellett, amelyet gyakorlati törekvéseivel is folyamatosan támogat – szögezték le.

A GVH hétfőn közölte, hogy eljárásában vizsgálja több vállalkozásnak a kereskedelmi kommunikációjukban alkalmazott állításait termékük környezeti hatásaira vonatkozóan. A Szentkirályi Magyarország Kft. 2019. november 18-tól a Szentkirályi ásványvizek és ízesített italok címkéin, valamint kereskedelmi kommunikációjában a „Szállj be a körforgásba" körforgásos rendszert hirdeti, amelynek keretében a „Gyűjtsd szelektíven!", „100%-ban újrahasznosítható", „Palackból palackot, 50% rePET", és ehhez hasonló jelentéstartalmú állításokkal és képi megjelenítésével valószínűsíthetően megtévesztette a fogyasztókat.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom