A szerző szerint a vidékieket gyalázó írása csak karakterparódia

Márkus 2017. január 23. 13:27 2017. jan. 23. 13:27

A 888 hírportál az olimpiaellenes aláírásgyűjtést megindító Momentum elleni támadás részeként ismét elővette a szervezet egyik képviselőjének, Mécs Jánosnak, Mécs Imre fiának egy 2013 december végén megjelent írását, amelyben válogatott szidalmakkal gyalázza a vidékieket.

"Vidékiek istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja..."

Így kezdődik az az írás, amely még 2013 decemberében jelent meg Mécs Imre fia, Mécs János tollából a Cink.hu-n, ahol a mai napig teljes terjedelemben elolvasható. A cikk végén megjegyzésként ott van, hogy "Jani holnap reggel 7 óra körül beszél az írásáról a Music FM-en". Állítólag ekkor magyarázta el, hogy az alpári sértegetésekből álló irománya tulajdonképpen egy karakterparódia, a vidékieket lenéző pesti ember karakterének kifigurázása.

Így utólag elmondható, hogy célszerű lett volna ezt még az írás elején tisztázni, és akkor kisebb vehemenciával dobta volna be a köztudatba ismét a 888 hírportál, utalva arra, hogy a vidékieket mocskoló szerző nem más, mint az olimpiaellenes aláírásgyűjtést kezdeményező Momentum egyik vezéralakja.

Mécs János Facebook oldalán reagált: "Kedves ismerőseim, a 888 sajnos újra lecsapott, itt írok ezzel kapcsolatban: - a cikk amit írtam irónia, egy karakterparódia, - ezt el is mondtam a music fm rádióban napokkal azután, hogy megjelent,- privátban szívesen válaszolok minden megkeresésre."

A Momentum "Megint butaságot ír a kormány propagandagépezete a Momentumról" címmel adott ki közleményt, amelyben leírták, hogy a kormányzati propagandának a korábbi hazugságok után mára már csak arra futotta, hogy őszintének állítsanak be egy ironikus blogbejegyzést. A "888 adómilliókkal kitömött álhírgyárától nem is vártunk mást, bár több száz milliárdból azért ez kicsit gyenge teljesítmény" - fogalmaznak. Egyúttal megköszönik a 888 propagandagépezetének ismertségük növelését, sok szeretettel várják őket és olvasóikat is a Momentum pultjainál.