A tanárok többsége a kormány mellett áll

HírKlikk 2022. szeptember 29. 13:24 2022. szept. 29. 13:24

Gulyás Gergely szerint a pedagógusoknak csak egy kis hányada vesz és vett részt még a választások előtti sztrájkban. Hozzátette, a jogszerű tiltakozás lehetőségei Magyarországon garantáltak, a sztrájklehetőség is a jogszabályi keretek között biztosított.

Nincs ez így minden demokráciában és jogállamban, Németországban semmilyen sztrájklehetőséget nem kapnak az állami alkalmazottak, így a tanárok sem – tette hozzá.

A pedagógusok béremeléséről azt mondta, nem azért nem emelik a pedagógusok bérét, mert nem akarják, hanem mert „itt vagyunk egy egyedülálló energiaválság, ebből adódó inflációs válság és gazdasági válság közepette egész Európában.”

Hangsúlyozta, nem a jó szándék hiányzik a kormányból. Egyben bírálta a szakszervezeteket is, akik – szerinte – pártpolitikai alapon, a választási kampányban az ellenzék mellett tették le a garast, úgy is időzítették a sztrájkokat. Hozzátette, nem számít a kormány arra, hogy jövő héten egy akkora volumenű sztrájk lesz, ami után egy gyorsabb intézkedést kellene esetleg bevezetni.