A távozó indexeseknek ajánlotta a német sajtódíjat Dull Szabolcs

HírKlikk 2020. szeptember 18. 15:50 2020. szept. 18. 15:50

Idén az Index júliusban elbocsátott főszerkesztője vehette át az M100 médiadíjat.

Dull Szabolcs, az Index egykori főszerkesztője a sajtószabadság és a független újságírás támogatásáért kapta meg az M100 sajtódíját. Dull a díjat a távozó indexeseknek ajánlotta.

A volt főszerkesztő beszédében a volt kollégái nevében is köszönetet mondott azért, hogy Európa is felfigyelt a nem mindennapi közös kiállásra a sajtószabadság és a szabad nyilvánosság mellett.

Facebook-oldalán megosztott beszédében felidézte, két hónapja a leginkább összetartó magyar szerkesztőség éléről bocsátották el, hiszen utána „az összes újságíró felmondott, és szó nélkül otthagyta az újságot, amely nemcsak a munkahelyét, hanem az életének egy fontos részét is jelentette”.

Dull megemlítette azt is, hogy a távozó indexesek most sem hagytak fel a munkával és új portált próbálnak létrehozni, a Telexet.

Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője korábban azt mondta, hogy Dullt Németországban a rendőrök vitték volna el üzleti titok megsértése miatt.

„A volt főnököm, a tulajdonos képviselője, aki kirúgott, kijelentette, hogy Németországban engem szíjon vezettek volna el a rendőrök. Úgy látom, itt, Németországban önök erről mást gondolnak: Potsdamban nem szíjjal, hanem díjjal fogadtak. Köszönöm!” – utalt vissza Dull.

Forrás: Facebook