A taxisokra vonatkozó szabályok betartásával térhet vissza az Uber Magyarországra

HírKlikk 2023. március 30. 16:30 2023. márc. 30. 16:30

A jobbikos Lukács László György tette fel a kérdést, hogy mikor térhet vissza hazánkba az Uber. A választ Lázár János építési és közlekedési minisztertől várja.

A kérdés azért született meg, mert a legutóbbi emelés után egy év alatt csaknem 50 százalékot emelkedtek a taxisok tarifái, meghaladva az általános infláció, az Európa-rekorder élelmiszerár-emelkedés mértékét – írja a 24.hu.

Pártja szerint a díjak alacsonyabbak lennének egy olyan tisztességes versenyhelyzetben, amikor újra megjelenhetnének a személyszállítási piacon a fuvarmegosztó applikációval rendelkező vállalkozások. Lukács László György érvelése szerint mára bebizonyosodott, hogy azok az országok válságállóbbak, amelyekben az ilyen és hasonló technológiai újítások jelen vannak, ezért rákérdezett a miniszternél, hogy van-e lehetőség a szabályozás megváltoztatására, a 21. századi személyszállítás támogatására, illetve arra, hogy meddig hagyja a kormány, hogy egekbe emelkedjenek a taxis tarifák?

Lázár János helyett Csepreghy Nándor válaszolt, közölte, hogy az Uber magyarországi működésének nincs jogszabályi akadálya. Azt írta, hogy bármilyen ellenérték fejében végzett közúti személyszállítási szolgáltatás kizárólag személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető.

Csepreghy Nándor hozzátette, ha az Uber hivatalos személytaxi-szolgáltatásként akar működni, annak egyetlen feltétele a minden taxis vállalkozásra vonatkozó szabályok betartása.

Forrás: 24.hu