A teljes ellenzék felsorakozott Botka László mögött!

HírKlikk 2019. augusztus 20. 19:09 2019. aug. 20. 19:09

„ Meg fogjuk védeni Szegedet, mert a város nem eladó! Megvédjük Szegedet attól is, hogy pénzéhes milliárdos oligarchák le akarják nyúlni a fejlesztési forrásokat” – jelentette ki Botka László. A szegedi polgármester ma a Széchényi téren jelezte: ismét elindul a polgármesteri címért, mert meg akarja védeni a várost.

A polgármester egyébként beszélt még arról is, hogy Szegedre érkezett a legtöbb európai uniós forrás a közelmúltban, ami azt a veszélyt jelenti, hogy a Fidesz ezt a várost is el akarja foglalni. Botka László utalt arra, hogy más településekről idevezényeltek „nagyszámú idegent” azzal a céllal, hogy rontsák a hangulatot, károgjanak, s hogy elvitassák a város közösségének sikereit. Ezzel szemben Botka folytatni akarja a város fejlesztését, s meg fogja akadályozni, hogy a pénzéhes oligarchák lenyúlják a város pénzét. 

A polgármester beszélt még arról is, hogy jó esélye van a sikerre, hiszen ilyen széleskörű összefogással még soha nem támogatták, pedig már több ciklus óta vezeti a várost. A támogatók között vannak baloldaliak, civilek, zöldek, de jobboldaliak is, akik kiábrándultak a Fideszből. Az MSZP-s politikus mögé egyébként felsorakozott a teljes politikai ellenzék, közte a Demokratikus Koalíció is. Korábban ugyan komoly konfliktus volt Gyurcsány Ferenc és Botka László között, de az elmúlt hét végén a két politikus telefonon egyeztetett, s megállapodtak, hogy a DK is támogatja Botka újraválasztását. 

Nemrég a DK közleményben tudatta, hogy Gyurcsány Ferenc több esetben is tárgyalt Botka Lászlóval. A kialakult megállapodást tényét bejelentették, de a részleteiről senki nem nyilatkozott. Mindössze annyit közöltek, hogy a DK is részt vesz a közös ellenzéki lista összeállításában, illetve egyéni körzetekben jelölteket állít. A kialakult kompromisszum után a vitát lezártnak tekintik, s feladatuknak a Fidesz legyőzését tekintik a városban is. 

Ezzel gyakorlatilag tehát a teljes ellenzék felsorakozott Botka László mögött, az MSZP, és a DK mellett a Momentum, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd, és az Összefogás Szegedért egyesület is. A polgármester egyébként arra kérte a pártok és szervezetek képviselőit, hogy kerüljék a pártpolitikát, elsősorban a szegedi lokálpatrióták támogatását szeretné megszerezni októberben.

A Fidesz-KDNP sem pártszínekben indul az önkormányzati választáson. A kormányzó pártok Nemes Pál vállalkozó támogatása mellett döntöttek. A Fidesz helyi elnöke szerint Nemes „korrekt, megbízható üzletember”, akire nagy szükség van Szegeden.

 

Forrás: Hírklikk