A TV2 tulaja venné meg a legnagyobb lengyel tévét a helyi sajtó szerint

HírKlikk 2024. október 17. 09:30 2024. okt. 17. 09:30

A lengyel kormány az esetleges magyar felvásárlás mögött a NER jó moszkvai kapcsolatai miatt orosz befolyási kísérlettől tart.

Az egy évvel ezelőtti lengyel választásokkal együtt Kaczyński, a jobboldali PiS elnöke elvesztette a propagandacsőként használt köztévéjét is, amin addig kézivezérléssel tudták közvetíteni a párt üzeneteit. Jarosław Kaczyński ezért nem sokkal a választások után már arról beszélt, hogy a jobboldalnak szüksége van egy saját nagy televízióra – írja a 444.

Lengyel sajtóértesülések szerint ehhez most magyar segítséget vennének igénybe: a magyar TV2-t említik a lehetséges vevők között. Ezt ugyanakkor az Orbánnal szembenálló lengyel kormány jelentős nemzetbiztonsági kockázatként kezeli, az esetleges magyar felvásárlás mögött ugyanis a NER jó moszkvai kapcsolatai miatt orosz befolyási kísérlettől is tartanak. A kérdés téma lehetett Tusk és Blinken között is.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom