A vicc halála, avagy keményedik a kampány

Föld S. Péter 2019. szeptember 1. 09:39 2019. szept. 1. 09:39

Dübörög a kampány, a pártok ráfordultak az október 13-i választásra. Ezt nem csak a nyilatkozatokból lehet tudni, hanem abból is, hogy a mérkőző felek mindenféle érdekes dolgokat mondanak egymásra. A magyar lakosság fogékony a hülyeségekre, hiszékenységért nem kell a szomszédba mennünk, ráadásul nem is új dologról van szó.

Nem szeretnénk tippeket adni, de a tavalyi választás előtt megjelent egy plakát. amelyen a Kétfarkú Kutya Párt azzal viccelődött, hogy a Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t keverhetne az ivóvízbe. A vízművek tiltakozott, jogi lépésekkel fenyegetett, a kétfarkúak röhögtek, a publicisták pedig veretes cikkeket írtak arról, hogy a humor gyilkos dolog, nem véletlen, hogy a politikusok úgy félnek tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.

Viszont Mari néni a 6-os villamoson megkérdezte a vele utazó barátnőjét, hogy tényleg tesznek-e LSD-t a vízbe? A barátnő még nem halott erről. De egy kalapos úr, aki tőlük néhány méterre állt, igen. 

- Elnézést, hogy belehallgattam a beszélgetésükbe, nem szándékosan történt, hanem önkéntelenül – mondta. - Szóval, én úgy tudom, hogy nem LSD-t tesznek bele, mert az nagyon drága. Hanem marihuánát.

- Miért tesznek bele marihuánát? – kérdezte Mari néni.

- Azt én nem tudom, keziccsókolom - válaszolta a kalapos. - Biztosan okuk van rá. A sógorom szerint, aki a vasasoknál volt, és mint ilyen sok mindent hallott, azt mondta, hogy a migránsok miatt csinálják.

- Hogy jönnek ide a migránsok? - kérdezte Mari néni barátnője.

- Azt én nem tudom, keziccsókolom – válaszolta a kalapos, akinek a sógora vasesztergályosként vonult nyugdíjba. - Azt hiszem, a legtöbben gyalog, de vannak, akiket a Soros repülőgépen hozat.

- Ki az a Sörös?

Ezt már egy újabb utastárs kérdezte, aki idáig némán hallgatta a beszélgetést. Legyintettek: mit mondjanak egy ilyennek, aki még azt is rosszul tudja, amit nem tud.

Másnap az ellenzéki pártok követelni kezdték, hogy a kormány ne titkolózzon tovább, valljon szint, és mondja meg, hogy valójában mennyi a fővárosi ivóvíz LSD-tartalma. És, mint mondták, arra is kíváncsiak volnának a magyar emberek, hogy igazak-e azok a hírek, miszerint, a fővárosi kísérlet csak első a sorban, hamarosan a többi nagyváros is sorra kerül.

A kormány részéről nem érkezett reagálás. Egyedül egy magát nem akaró miniszter válaszolt: mint mondta, a kormány jelenleg nem tervezi, hogy LSD-t tegyenek a fővárosiak ivóvízébe. Bár, lenne rá igény, tette hozzá viccelődve.

Már az LSD-t is sajnálja az emberektől a kormány. Ezzel az ironikus címmel jelent meg az egyik bulvárlap.

Közben Rogán Antal hivatala közleményben cáfolta, hogy a leletepedési kötvények révén olyanok is jöhettek Magyarországra, akik LSD-vel akarják vegyíteni a magyar ivóvizeket. Ez teljes képtelenség, közölte a miniszter hivatala.

Az egyik kereskedelmi televízióban egy sámánkutató azt fejtegette, hogy a régi magyarok is ismerték már az LSD hatóanyagát, női és férfi bajok kezelésére, valamint alkalmanként élvezeti cikként is használták. Ő természetesen tudja a szer nevét, de nem hajlandó a nyilvánosság előtt megnevezni, mert nem kívánja reklámozni.

A katasztrófavédelem honlapján azt közölte, hogy Röszke közelében elfogtak négy migránst, akik közül az egyik alaposan gyanúsítható azzal, hogy LSD-t akart keverni Orbán Viktor ivóvizébe. A közlemény egy félóra elteltével lekerült a honlapról, de addigra már elterjedt, hogy a miniszterelnök titokban kábítószerrel él. Semjén Zsolt felszólította a pápát, hogy a bevándorlók mellett az LSD-vel megmérgezett miniszterelnökök érdekében is emelje fel a szavát.

Áder János államfő ezúttal sem szólalt meg, mint hasonló alkalmakkor mindig, horgászni ment.

A Facebookon egy Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé elnevezésű csoport azt követelte, hogy a kormány valljon szint: tényleg LSD-vel szennyezik a magyar emberek ivóvizét, s demonstrációt szerveztek a Fővárosi Vízművek szélháza elé.

A tüntetésre több tízezren jelentkeztek, de a helyszínen csak néhány kivezényelt rendőr jelent meg.