Áder János nagypénteken megszólal

HírKlikk 2020. április 10. 06:49 2020. ápr. 10. 06:49

Az elmúlt hetekben sokan bírálták Áder Jánost, amiért eddig nem szólalt meg a koronavírus okozta válsághelyzet, és a minden korábbinál feszültebb belpolitikai helyzet kapcsán. Az ATV értesülése szerint, az államfő most megtöri hallgatását, és pénteken délelőtt a Sándor Palotában beszédet mond.

A beszéd tartalmáról egyelőre nem ismerünk részleteket, de nagyon meglepő volna, ha Áder János nagypénteki beszédének ne lenne hangsúlyos eleme a járvány elleni közös védekezés.

A Népszava emlékeztet arra, hogy az államfő újévi köszöntőt szokott mondani, ám az idén nemcsak az év első óráiban, de március 15-én is beszélt. Akkor azt mondta, a szabadság és a hűség adja március 15. erejét. A köztársasági elnök kitért a koronavírus-járványra is, arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen. 

– Most épp szerényebb körülmények között, kicsit több aggodalommal, mint máskor, de bizakodva. Merítsünk erőt abból, hogy ha 172 éve bízni tudtunk egymásban, ma is számíthatunk, támaszkodhatunk egymásra – mondta március 15-én Áder János.

Forrás: Hírklikk