Akár nyernek, akár veszítenek – mindegy..?

Gusztos István 2020. február 14. 14:54 2020. feb. 14. 14:54

Olvasom, hogy a „cirkuszoló képviselők” jogerősen megnyerték az MTVA ellen indított perüket. Kicsit elgondolkodom: történik majd valami..?

Íme a beszámoló az ítéletről.

Először is megnéztem a „fideszes közmédia” portálját, a hirado.hu-t, aztán a terrormédia „zászlóshajóját”, a késő kádári időkben szebb napokat látott, egyszer már elzabrált, ma megint csak idézőjelben említhető „Magyar Nemzet”-et. Lehet, hogy valahol eldugva, beszámoltak a hírről – mindenesetre én nem láttam semmit.

Pedig a hirado.hu igazán figyelmes: még a terrormédia aljáról is idéznek. Vagy beszámolnak a CÖF-ös képtelenség következményéről, a Niedermüller Péter elleni „nyomozás” elindításáról.

De a „Kunhalmi és társai” által megnyert perről nem látok semmit.

(Megjegyzem, érdekelne, mi a túrót „nyomoznak”: csak nem ilyesmivel töltik el a rengeteg szabadidejüket, amelyet fideszes ügyekben mellőzött nyomozással szereztek..? Mert bizony a följelentés semmit sem tartalmazott, amit a szemétkosárba hajítás előtt legalább egy pillanatig komolyan lehetett volna venni…)

Vajon, ha majd a „közmédia” netán beszámol erről a perről, árnyalja kicsit azt a képet, amelyet a „cirkuszoló képviselőkről” teremtett? Az ügyészség vajon megszünteti a „nyomozást” a Varju László által elkövetett „súlyos testi sértés” (megfogta egy „biztonsági őr” vádliját) dolgában?

Hát a „biztonsági őröknek” fegyelmi eljárás elé kell állniuk..? Na és Papp Dánielnek..?

Aztán mi lesz a rendőrökkel? Azokkal, akik az épület előtt állva, úgy döntöttek, hogy majd egy-két-három nap múlva megnézik a kamerák fölvételeit, hogy megállapíthassák: a képviselők segélykéréseire nem is kellett volna bemenniük… Azokról beszélek, akik valóban döntöttek ebben az ügyben. Vagy ezentúl ez lesz a rutineljárás: bekamerázott helyre be sem mennek a rendőrök, akárki kér segítséget – majd másnap megnézik a képeket, s aztán közlik, mire jutottak..? A be sem kamerázott helyekre meg miért mennének be…

Szóval egy ilyen ítélet után, van mit tenni – „közmédiának”, a biztonságra ügyelőknek, a rendőröknek és az ügyészségnek is…

Viszont nagyon macerás volna bármit is cselekedni. Egyszerűbb, ha elhallgatják a hírt, s ha majd mégis beszélni kell róla, legföljebb beveszik az ítélet jogosságának „kérdését” a „nemzeti konzultációba”…