Alapítványokon át juthat vissza a papírgyűjtésért kapott pénz az iskolákhoz

HírKlikk 2024. október 14. 06:30 2024. okt. 14. 06:30

Több évnyi kihagyás után kezdenek visszatérni a papírgyűjtéshez az iskolák. Előbb a koronavírus-járvány miatt szünetelt, aztán azért, mert nem volt, aki átvegye.

A sonline.hu cikke szerint az Egészséges Életmódért – Egészséges Környezetért Alapítvány segítségével tudta megszervezni a papírgyűjtést Kaposváron a Honvéd Utcai Tagiskola diákönkormányzata.

Delyné Horváth Andrea, az iskola igazgatója a lapnak elmondta, muszáj volt az alapítványt bevonni a gyűjtésbe, mert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel csak így tudtak szerződést kötni. 

– Tavaly tavasszal is szerveztünk gyűjtést, előtte a két évig nem volt, azóta láthatóan rengeteg kiadványt, lapot, papírt gyűjtöttek össze a családok. Több mint 6,5 tonna hevert a konténerben a nap végére. Kilónként 20 forintot kap az iskola alapítványa majd, melynek 80 százalékát az osztályoknak adják oda, a maradékot a diáknapra fordítjuk – emelte ki az igazgató. 

A kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskolában is megszervezték a papírgyűjtést csütörtökön. Gelencsér Zsolt, az intézmény igazgatója elmondta, a gyerekek és a szülők is nagyon várták már az eseményt. A kinizsisek a Gyermekeinkért Alapítványon keresztül szervezték meg a gyűjtést, és összesen több mint 5 tonna papírt szedtek össze. 

A Kapos Holding Zrt. tájékoztatása szerint kizárólag tiszta és száraz papírt, hullámkartont, puha borítós könyvet, füzetet, újságpapírt, folyóiratot, irodai, fénymásolópapírt és szórólapot vesznek át. Szennyezett papírt, kemény vagy műanyag borítós könyvet, füzetet, italos és tejes kartondobozt nem lehet gyűjteni. A gyűjtéshez nyitott és zárt konténert tudnak biztosítani, a kiszállítás pedig ingyenes. 

A Kapos Holding Zrt.-nél azt is elmondták, hogy a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. a saját adószámmal rendelkező oktatási vagy nevelési intézmények, valamint az oktatási vagy nevelési intézmények alapítványai részére tud papírgyűjtési lehetőséget biztosítani. 

Forrás: sonline.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom