Állítsa le a Fidesz a trolljait, ne gyűlöljék a magyarokat!

Föld S. Péter 2019. augusztus 14. 11:27 2019. aug. 14. 11:27

Troll elvtárs, akit, ki tudja honnan szabadítottak rám, azt kérdezte egy hozzászólásnak álcázott antiszemita megnyilvánulásában, hogy én miért gyűlölöm a magyarokat. Pontosabban: úgy kérdezte, hogy miért gyűlöljük mi a magyarokat. Merthogy, Troll elvtárs nem feltételezi rólam, hogy én egyedül is képes vagyok gyűlölni valakit, magyart, vagy nem magyart, és azt gondolja, hogy ehhez, vagyis a magyarok gyűlöletéhez, többen kellünk.

Azt feltételezi Troll elvtárs, hogy létezik egy társaság, akiket ő nemes egyszerűséggel Soros-bérenceknek nevez, s akik, magyargyűlölés céljából, rendszeres időközönként összejönnek. Ilyenkor mindenki hoz magával valamit - süteményt, üdítőt, vagy éppen egy üveg bort, és az előre elhatározott tematika mentén közösen gyűlölik a magyarokat. Így képzelheti Troll elvtárs azoknak a mindennapjait, akik nem úgy gondolkodnak a világról, mint ő.

Talán még az is belefér a fantáziájába, hogyha valaki nem tud elmenni az éppen esedékes magyargyűlölő összejövetelre, akkor kimenti magát: bocs srácok, nem tudok menni, túlórázom a hivatalban, a gyereknek van a születésnapja, gyűlöljétek ma nélkülem a magyarokat, csók a család, a jövő héten találkozunk, tartsatok ki.

Néhányszor megpróbáltam elképzelni Troll elvtársat. Idős, vagy fiatal? Mezítláb ül a szövegszerkesztő előtt, egy szál kisgatyában? Kezében sörrel, vagy fröccsel küzdve a nyári rekkenővel? Esetleg öltönyös, nyakkendős irodista, aki felsőbb utasításra, némi apanázs ellenében, szakmányban írja nekem - és nyilván másoknak - a magyarvédő hozzászólásait.

Nem szoktam a trolloknak válaszolni, takonnyal sem szokás beszélgetni. Most azonban kivételesen kegyet gyakorlok, hogy legalább ennek a legutóbbi kedves Troll elvtársnak ne kelljen hülyén meghalnia. Már amennyiben élőlény, és nem egy írórobot.

Tehát, a válaszom: Troll elvtárs, nem gyűlölöm a magyarokat. Soha ilyet le nem írtam, nem gondoltam. Az persze igaz, hogy nem minden magyart kedvelek. Ön sem szeret minden magyart, gondolom, engem sem kedvel különösebben. Sőt, azokat sem, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak a világról. Ettől azonban még nem gondolom Önről és troll-társairól, hogy gyűlölné a magyarokat.

Ha érdekli a véleményem a magyarokról: szerintem mi is olyanok vagyunk, mint bármelyik más nációja a világnak. Sokfélék. Vannak közöttünk kedvesek és gonoszak, okosak és buták, kreatívak és tehetségtelenek, tisztességesek és gazemberek. Ön nyilván azért gondolja, hogy gyűlölöm a magyarokat, mert nem lelkesedem az Ön vezérének egész Európa és a világ nagyobbik fele ellen vívott szabadságharcáért. Ön, Troll elvtárs, abból indul ki, hogy az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok a magyarokat támadják, pedig csak az Ön szeretett vezéréről van lesújtó véleményük.

Önök azért gyűlölik Soros Györgyöt, mert úgy gondolják, hogy ő minden baj okozója. Ne feledje Troll elvtárs, hogy a két nappal ezelőtt 89. születésnapját ünneplő Soros György is magyar. Kérem Önt, Troll elvtárs, szóljon be a pártközpontba: adják ki az ukázt Önnek, hogy ne kelljen gyűlölnie a magyarokat!