Ami Orbán új államtitkárának életrajzából kimaradt

HírKlikk 2021. január 10. 12:55 2021. jan. 10. 12:55

Az ember feje nem káptalan, nem emlékezhet minden, egykor fontosnak tűnő, de mára jelentéktelenné vált momentumra. Arra sem például, hogy mit csinált évekkel ezelőtt, hol, mikor, kiknek dolgozott, milyen eszmékért, ideológiákért lelkesedett. Mint a hírekből megtudtuk, Bóka János lett Orbán Viktor miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára. Az ifjú államtitkár kormany.hu honlapon olvasható szakmai életrajza minden tekintetben részletesnek mondható, csupán egy apró, mondhatni kicsinyke mozzanat maradt ki belőle.

A kormányzati honlapon olvasható információ szerint „Bóka János Szolnokon született 1978-ban, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát 2001-ben. Európai integrációs és fejlesztési tanulmányokat folytatott a brüsszeli Vrije Universiteit (VUB) mesterképzési szakán. 2013-ban a Szegedi Tudományegyetemen PhD fokozatot szerzett.

A Szegedi Tudományegyetemen 2001 és 2003 között tanársegédként dolgozott az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszékén. 2003-tól az Információs Hivatalban dolgozott, ezt követően 2009-ig képviselői munkatárs volt az Európai Parlamentben. 2009-től tanársegédként, majd 2011 és 2016 között adjunktusként dolgozott a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, az Összehasonlító Jogi Intézetben.”

Eörsi Mátyás az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése liberális frakciójának volt vezetője vett észre egy kis lyukat az életrajzban. Ő hívta fel a figyelmet arra, hogy Bóka János 2009-ig nem úgy általában volt képviselői munkatárs az Európai Parlamentben, hanem a liberális Szent-Iványi István asszisztenseként, és a mára szitokszóvá vált párt, az SZDSZ alkalmazottjaként dolgozott.

Mi, itt, a Hírklikknél mindig is jóindulattal és megbocsátóan viseltettünk a kisebb feledékenységekkel kapcsolatban, és eszünkbe sem jut feltételezni, hogy Bóka államtitkár szándékosan hallgatta el korábbi munkahelyét. Mint ahogy abban is majdnem biztosak vagyunk, hogy a kormany.hu portálon hamarosan javítják ezt az elhanyagolhatónak látszó, kis hibát.