Amikor a meggyilkolt izraeli civilekről kérdezték, a Hamász szóvivője véget vetett az BBC-nek adott interjúnak

HírKlikk 2023. október 29. 11:10 2023. okt. 29. 11:10

Ghazi Hamad, a Hamász szóvivője és külügyminiszter-helyettese előbb azt állította, nem állt szándékukban civileket ölni, majd amikor a riporter jelezte, hogy a bizonyítékok ennek ellenkezőjét támasztják alá, feldúltan ledobta a mikrofonját és távozott a helyszínről.

A Telegraph által a YouTube-ra feltöltött részlet szerint Hugo Bachega szembesítette Ghazi Hamadot azzal, hogy katonai műveletnek tartott akciójuk során több száz izraeli civilt megöltek. A terrorszervezet szóvivője a történteket eleinte azzal magyarázta, hogy a katonai konfrontáció helyszínén számos civil is tartózkodott, de semmilyen szándékuk, vagy arra vonatkozó döntésük nem volt, hogy civileket öljenek.

A BBC riportere erre közbeszólva jelezte, hogy sok esetben a Hamász terroristái szimplán betörtek a házakba, és gyilkoltak. Hozzátette: információk szerint alvás közben, az ágyukban gyilkoltak meg komplett családokat. Erre a Hamász szóvivője válasz helyett ledobta a mikrofonját, és közölte, hogy nem akarja folytatni az interjút – írja a Népszava.

Forrás: Népszava