Amikor Orbán beszól Orbánnak

HírKlikk 2022. január 9. 12:47 2022. jan. 9. 12:47

Orbán 15 éve üzente, hogy miért kell aláírni a kommunista kínai állami egyetem elleni népszavazási ívet. 17 éve a Fidesz születésnapja alkalmából üzent az új nemzedékeknek arról, hogy „a szabadság nyugatról érkezik, az ajtót nyugatnak nyitottuk, nem az oroszoknak”. Beszélt arról is, hogy az orosz gáztól függetlenedni kell és a kommunistákat nem szabad beengedni az országba – írja korabeli újságcikkekkel illusztrált legfrissebb posztjában Hadházy Ákos.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Facebookon megjelent összeállításban, bizonyítékokkal – korabeli tudósításokkal –  mutatja be, mennyire mást mondott még alig pár éve Orbán Viktor az ország orientációjáról, a nyugati és a keleti kapcsolatairól. Konkrét idézeteket olvashatunk Kína és Oroszország mai nagy szekértolójától, ilyeneket:

„Nem  kellene megengedniük az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.”

„Ne engedjék, hogy a demokráciából demokrácia nélküli többpártrendszer legyen.”

„Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki.”

„Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon."

Hadházy Ákos ezeket az idézeteket nem is titkoltan azért tette most közzé, hogy arra buzdítsa az embereket, írják alá a Karácsony-féle népszavazási kérdéseket, amelyek egyike – mint ismert – a kínai Fudan Egyetem tervezett budapesti kampuszának megvalósítása ellen irányul. 

A Fudan elleni népszavazás csak egy nagy botrányt tud helyre tenni a sok közül, de szimbolikus jelentősége van annak, hogy összeszedjük az aláírásokat – mutatott rá Hadházy, hozzátéve, „Megüzenjük most mi Orbánnak, hogy – ellentétben vele – a magyarok komolyan gondolják, hogy a Nyugathoz tartozunk, és nem akarunk az ablakon visszamászó kommunistákat és keleti diktatúrákat”.

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom