Anyád tudja, hogy hazudol? – Válaszlevél Magyarország miniszterelnökének!

Föld S. Péter 2019. február 27. 12:48 2019. feb. 27. 12:48

Miniszterelnök Honfitársam!

Engedd meg, hogy az idősebb jogán felajánljam a tegeződést. Rendes, tisztességes, kölcsönös tegeződésre gondolok, nem olyan csendőr pertura, ami nálatok, újgazdagoknál szokás.

Kedves Viktor, megkaptam a leveledet, és el is olvastam rögtön.

Lennének kérdéseim. Rögtön az első: Anyád tudja, hogy hazudol? Biztosan nagyon szomorú lenne, ha megtudná, hogy a fia nem mond igazat. Nem hinném ugyanis, hogy így neveltek téged annak idején odahaza. Hogy félelemben tartsd a embereket, az idős néniket például, akik egy életet keményen végigdolgoztak, s most attól rettegnek, hogy jönnek a migránsok, és megerőszakolják őket.

Erre neveltek téged annak idején odahaza? A párttitkár papád, a Győző bácsi, aki elmondásod szerint alaposan eltángált, ha nem úgy viselkedtél, ahogyan elvárta tőled? Hazugságra neveltek az iskolában? Arra, hogy lenézd az embereket, cinikus, pökhendi, lekezelő legyél a sajtóval, amely nem magát, hanem a nyilvánosságot képviseli?

Anyád tudja, hogy hazudol a fiataloknak, amikor azt mondod nekik, hogy jöjjenek haza, mert itt jobb lesz nekik? A középkorúaknak sem mondasz igazat, sem az egyenruhásoknak és a civileknek. Hazudsz az ápolóknak és az ápoltaknak, diákoknak és tanároknak.

Anyád tudja, hogy Brüsszel terveiről hadoválsz az embereknek, miközben a vejed, Tiborcz István ügyeiről kellene beszélnetek? Vagy arról, hogy a gázszerelő haverod álmában is százszor annyit keres, mint az a magyar munkás, akit te most a rabszolgatörvénnyel fenyegetsz? Mit szól apád ahhoz, hogy rendszeresen megdézsmáljátok a Brüsszelből érkező pénzeket, ami marad, azt hazug plakátokra és kampányokra költitek?

Anyád tudja, hogy rohad az egészségügy? Szó szerint és átvitt értelemben. Nem ott, ahova ti jártok, vagy a Nagy Feró, aki nyakoncsapást ígért azoknak, akik bírálni merik a kórházi viszonyokat. Anyád tudja, hogy a hazug médiád nem számol be arról, hogy a gyerekkórházakban az édesanyák gyermekeik mellett, a földön kénytelenek aludni? Hogy a nővérszálláson egér potyog a plafontól?

Anyád arra nevelt téged, hogy még véletlenül se mondd el az igazat? Hogy te és a haverjaid Soros Györgynek köszönhetitek, hogy kikászálódhattok abból, ahonnan jöttetek? Soros taníttatott benneteket a saját pénzén, a fél kormány, és a Fidesz legtöbb vezetője az általatok most mocskolt Gyuri bácsi pénzén pallérozódott. Már akinek sikerült, mert van köztetek olyan, aki még mindig ott tart, hogy helló Röfi!

Brüsszelt vádoljátok, hogy fel akarja számolni Magyarország függetlenségét. Anyád tudja Viktor, hogy az ideiglenesen hazánkban állomásozó új orosz bank alkalmazottai szabadon mozoghatnak az ország területén? Ráadásul úgy, hogy még téged sem tájékoztatnak arról, mikor mit csinálnak, mit hoznak be az országba, és mit visznek ki innen?

Anyád tudja, hogy Paksról sem mondasz igazat az embereknek? Azzal áltatod őket, hogy ez számunkra egy előnyös üzlet, miközben évtizedek múltán is ennek a nyűgét nyögjük? Anyád tudja, hogy - ki tudja mennyiért -, eladtad a gyerekeink jövőjét? Vagy, teszem azt, apád mit szól ahhoz, hogy eltitkolod az igazat az emberek elől. Nem mondod el nekik, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter látogatását épp most mondta le Baden-Württemberg kormánya, a hazudós plakátkampányotok miatt.

Köszönöm Viktor honfitársam, hogy elolvastad a levelem. Kérlek, ne mondd meg édesanyádnak, hogy írtam neked. Szomorú lenne, ha megtudná, hogy a fiát már megint hazugságon kapták.