Az Amerikában csempészésért letartóztatott férfi anyja a magyar külügy cégének irodavezetője volt

HírKlikk 2024. augusztus 28. 15:15 2024. aug. 28. 15:15

A spanyol cégiratokból, helyi újságcikkekből kiderült, hogy a letartóztatott Horváth Bence anyja volt korábban az orosz belügy hivatalos beszállítója éppen annak a gyártónak, akinek a termékeit most is be akarta csempészni a szankciók ellenére.

Mint arról mi is beszámoltunk, letartóztattak egy Horváth Bence nevű 46 éves férfit San Franciscoban, a vádak alapján azért, mert „másokkal együtt összeesküdött amerikai eredetű rádiókommunikációs technológia illegális, engedély nélküli exportálására orosz kormányzati végfelhasználók számára”. Ugyanekkor felkerült a Courthousenews oldalára egy jegyzőkönyv is, amely a Homeland Security Investigations (HSI) nevű ügynökség egyik különleges ügynökének vallomása alapján ismerteti, mire jutott a nyomozás, ami alapján letartóztatását elrendelte a bíróság – írja a 444.

A gyanú szerint egy dubaji céget akart használni arra, hogy az Amerikában beszerzett katonai rádiókat végső soron Oroszországba juttassa és hát épp volt is neki egy ilyen dubaji cége.

A nyomozás irataiban hivatkoznak Horváth egy rokonára is, aki annak az orosz cégnek a tulajdonosa, amely szintén a rádiók leszállításában vett volna részt. Hogy itt kire, milyen rokonra gondolnak, az iratokból nem derül ki pontosan. Az azonban kiderült, hogy Bence Horvathnak van egy másik közvetlen rokona is, akinek kiváló orosz kapcsolatai vannak. Ő pedig nem más, mint az édesanyja, Horváth Ficzere Margarita, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség moszkvai partnerirodájának volt vezetője.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom