„Az ellenállás új szintre fog lépni”

N. Vadász Zsuzsa 2019. november 20. 16:50 2019. nov. 20. 16:50

Miközben az ellenzéki országgyűlési képviselők lagymatag hangvételű – az általánosságokon túl egyetlen konkrét válaszlépést kilátásba nem helyező – közös sajtótájékoztatót tartottak a Parlament számukra e célból kijelölt folyosóján a „szájzártörvényről”, Gulyás Márton, alias Partizán ennél komolyabb figyelmeztetést tett közzé a választójogi törvény tervezett módosítása kapcsán. „Egy biztos: amennyiben bevezetik a regisztráció intézményét, úgy az ellenállás is új szintre fog lépni önökkel szemben, erre készüljenek fel” – írta Facebook-posztjában.

A címzett a kormány, amelynek a poszt – nem kicsit ironikus módon – felhívja a figyelmét a választójogi törvény ilyen-olyan módosításának, átszabdalásának felesleges voltára. „...fáradniuk nem kell: több mint 2 évvel ezelőtt az összes ellenzéki párt támogatásával a Közös Ország Mozgalom kezdeményezésére már létrejött egy kodifikált választójogi törvényjavaslat, amit egy-az-egyben be lehet terjeszteniük szavazásra. Ez rendkívül pozitív változás lenne a demokráciánk életében” – szögezi le az írás.

Részletezi, hogy mi lenne és mi nem lenne a törvényben, majd leszögezi, hogy egy ilyen törvény mellett „az önök társadalmi támogatottsága nem eredményezhetne alkotmányozó többséget önöknek, ezért nincs illúziónk arra nézvést, hogy figyelembe veszik-e a törvényjavaslatban lefektetett alapvetéseket”. Majd jön a figyelmeztetés: „Egy biztos: amennyiben bevezetik a regisztráció intézményét, úgy az ellenállás is új szintre fog lépni önökkel szemben, erre készüljenek fel”.

Nem sokkal a poszt megjelenése előtt tartottak közös sajtótájékoztatót az ellenzéki pártok képviselői (az Országgyűlési törvény, illetve a házszabály tervezett módosításáról)  – s ez bizony szembetűnően más hangvételű volt, mint Partizán megnyilvánulása. A képviselők ugyan teljes egységet demonstráltak (bár az is kiderült, hogy Hadházy Ákos független képviselő azért drasztikusabb fellépést szeretne), de ennél többre nemigen futotta tőlük. Arról ugyanis szót nem ejtettek, hogy mit lépnek a munkájukat – általuk is részletezett módon – teljesen ellehetetlenítő „szájzártörvény” ellen.

Meg lehet így is próbálni a küzdelmet az egyre erősebb orbáni szorítások ellen, és meg lehet úgy is...

Kedves képviselők! Azt azért nem árt tudni és tán nem lenne haszontalan figyelembe venni, hogy az ország nem kis része bizony Partizánnal, alias Gulyás Mártonnal ért egyet...