Az EP ismét elhalasztotta Hidvéghi Balázs alelnöki pozíciójáról szóló szavazását

HírKlikk 2019. október 21. 16:12 2019. okt. 21. 16:12

Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) ismételten elhalasztotta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki pozíciójáról szóló szavazását - közölte a szakbizottság hétfőn.

 A parlamenti szakbizottság hétfő este szavazott volna a képviselő harmadik alelnöki pozíciójáról. A közlemény újabb szavazási időpontot nem jelölt meg.

Az Európai Parlament szakbizottságai eddig öt magyar képviselőt választottak alelnökökké, közülük négyet a július közepén tartott alakuló ülésükön. Ezek között Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották. Ujhelyi István szocialista képviselő az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága (TRAN) harmadik alelnökének nevezték ki. Winkler Gyulát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős szakbizottság második alelnökének választották.

Bocskor Andrea fideszes EP-képviselőt az Európai Parlament kulturális és oktatásügyi bizottsága (CULT) október 1-én választotta negyedik alelnökének.

A képviselők több szakbizottság esetében is elhalasztották az alelnökökről szóló szavazást.

Trócsányi László fideszes EP-képviselő uniós biztosjelöltsége miatt korábban visszalépett az EP alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottsága (AFCO) alelnöki jelöltségétől. Az Európai Néppárt frakciója a közeljövőben új fideszes jelöltet állít az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki pozíciójára, és ezt követően kerülhet sor a szakbizottsági szavazásra az alelnöki tisztségről.

Forrás: MTI/Hírklikk