Az MMA-tól vár támogatást a főpolgármester-helyettes

HírKlikk 2020. május 23. 18:30 2020. máj. 23. 18:30

Miután két hónap alatt egyetlen forint állami támogatás sem jutott a művészeknek, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a Magyar Művészeti Akadémiához fordul, hogy bizonyítsák: valóban fontosak nekik az alkotók.

Gy. Németh Erzsébet szombat délelőtti online-sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar zenészek, táncosok, színészek a koronavírus-járvány korlátozta időszak miatt, hónapok óta munka nélkül vannak, beláthatatlan, hogy mikor lesznek újra előadások s így bevételeik. Ezzel együtt semmilyen állami segítséget nem kaptak.

A főpolgármester-helyettes most – mint fogalmazott – a fideszes MMA-t arra kéri, hogy támogassák a bajba jutott művészeket. Felhívja a figyelmet, hogy Európában ezt a támogatást mindenhol olyan szervezetek végzik, mint a magyar kormány által létrehozott Magyar Művészeti Akadémia. Ehhez képest, a szervezet úgy viselkedik, illetve nem viselkedik, mintha nem is lenne járványhelyzet, nem is lenne válság és tudomást sem vesz arról, hogy hány művész megélhetése került veszélybe.

Ezért levelet írt az MMA vezetésének, mivel eltelt két hónap és a magyar művészek egyetlen forint segítséget sem kaptak a 10 milliárd forintnyi közpénzből működő, elvileg a művészeket szolgáló szervezettől. Egyben felteszi a kérdést, hogy mit csinál valójában az MMA, ha nem segíti a művészeket, mi szükség van rá? Azt kéri, hogy bizonyítsák – fontos számukra a művészet, és ezért támogassák a magyar művészeket.  

 

Forrás: Hírklikk