Az MTI cenzúrázza a hírt, hogy cenzúráz

HírKlikk 2020. október 17. 19:14 2020. okt. 17. 19:14

Magyar Távirati Iroda szerint, sértené a közmédia jó hírnévhez fűződő jogait, ezért inkább cenzúrázza, hogy pert vesztett a cenzúrák miatt.

A Media 1 számol be arról, hogy első fokon elvesztette a Magyar Távirati Iroda (MTI) azt a bírósági pert, amelyet a DK azért indított, mert cenzúrának és ezáltal jogsértőnek tartotta, hogy a Duna Médiaszolgáltató Zrt. (azaz a Közmédia) ernyője alá tartozó MTI OS megtagadta közleményeinek az olvasókhoz való eljuttatását.

Az eredetileg közzétenni kívánt közleményekben Orbán Viktor miniszterelnök és egyes hozzá közelálló személyek és kormányközeli oligarchák korrupciógyanús ügyeiről esett szó.

A bíróság ítéletében elmarasztalta az MTI-t, és kötelezte az állami médiavállalatot az információk, összesen négy közlemény közzétételére. Ezt követően, a DK ismét a Magyar Távirati Irodához fordult, kérve, hogy az ítéletről szóló hír nyomán kiadott közleményét is közölje.

Az MTI azonban ennek közlését is megtagadta, mivel szerintük az sértené a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.

„Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy jogunkban áll kimondani a véleményünket a Fidesz-kormány, Orbán Viktor, vagy az ő strómanjainak aljasságai kapcsán. Ezt a továbbiakban is meg fogjuk tenni, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy hírügynökséget kézivezéreljen és cenzúrázzon a kormány" – írják közleményükben. 

Forrás: media1.hu