Az MTVA vezérigazgatója levelet írt Kövér Lászlónak

HírKlikk 2019. február 4. 19:36 2019. feb. 4. 19:36

"Az elmúlt időszakban intézményünk folyamatos és sorozatos támadásokat szenvedett el a parlamenti mandátummal rendelkező országgyűlési képviselők miatt. A képviselők rövid időn belül több alkalommal is veszélyeztették a közmédia működését. Ennek során a médiaszolgáltatás- Támogató és Vagyonkezelő Alap több száz jogsértést rögzített, és ezek ügyében feljelentést tett. Intézményünk az erkölcsi káron túl összegszerűen kifejezhető károkat is elszenvedett." - írja az MTVA vezérigazgatója Kövér Lászlónak.

Papp Dániel hozzátette: "eddig több mint 23 millió forint azoknak a kiadásoknak az összege, amelyet a képviselők cselekményeivel összefüggésben teljesítenünk kellett."

Természetesen a vezérigazgató azt is részletezi, miből jött össze ez a felfoghatatlan összeg: 

"A költségek jelentős részét az épület biztonságának megőrzésével, biztosításával kapcsolatos kiadások teszik ki. Ebből csak a megsérült kerítés - és ablakelemek cseréje meghaladja a 2 millió forintot is. Milliós összegben mérhetők a jogi képviselet ellátásával összefüggő többletköltségek. A perek jelentős részét a munkatársak személyiségi jogainak megsértése miatt kényszerült megindítani az MTVA. Költségként jelentkeztek továbbá az elmaradt műsorokhoz beosztott munkatársak díjai is."

 

Forrás: Hírklikk