Az oroszok kétharmada szerint egy laborban hozták létre a koronavírust

HírKlikk 2021. március 1. 16:40 2021. márc. 1. 16:40

A legnagyobb orosz független közvélemény-kutató intézet, a Levada Központ friss felmérése azt mutatja, hogy az oroszok 64 százaléka úgy gondolja, a koronavírust mesterségesen hozták létre.

A 444 számol be a Moscow Times cikke alapján arról, hogy a kutatásból kiderült, csak az oroszok 23 százaléka gondolja azt, hogy a koronavírusnak természetes eredete van, míg 13 százaléka a megkérdezetteknek nem tudott vagy nem akart választ adni a koronavírus eredetével kapcsolatos kérdésre.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az oroszok kevesebb mint fele, csak 43 százaléka tart attól, hogy elkapja a vírust. A mérések alapján ez a legalacsonyabb eredmény 2020 februárja óta.

A Moscow Times cikk szerint ennek az az oka, hogy mostanában kevesebb az új fertőzött Oroszországban, emiatt csökkent az aggodalom a társadalom körében. Annak ellenére, hogy a válaszadók négyötöde úgy nyilatkozott, hogy ismer valakit, aki átesett már a víruson.

Nem meglepő módon, a koronavírustól való félelemmel párhuzamosan nőtt az orosz vakcinákkal szembeni bizalmatlanság is.

A kutatásban résztvevők 62 százaléka mondta, hogy nem szeretné, ha Szputynikkal oltanák be, míg a válaszadók 30 százaléka szeretné ezt.

A kutatás február 18-a és 24-e között zajlott, 1600 embert kérdeztek meg ötven régióból.

Forrás: 444.hu