Az Új Világ Néppárt együttműködne az Összefogással

Millei Ilona 2021. január 26. 19:00 2021. jan. 26. 19:00

Dr. Pálinkás József elnök ma bejelentette, hogy az Új Világ Néppárt részt kíván venni az Összefogás által meghirdetett és a 2022-es országgyűlési választásokat elősegítő előválasztásokon. A párt nem tagja az Összefogásnak, azonban – tudomásul véve a jogszabályi kényszert – kész együttműködni vele. A pártnak több tucat jelöltje van a 2022-es országgyűlési választásokat előkészítő előválasztásra.

Az Új Világ Néppárt támogatja a széleskörű, lehetőség szerint minden választókerületben lefolytatandó előválasztást. Az ellenzék legfontosabb feladata, hogy kiválasza azt a 106 hiteles és alkalmas embert, akiknek legnagyobb esélyük van legyőzni a Fidesz jelöltjét az egyéni választókerületekben. Ehhez arra van szükség, hogy minden kormányváltást és politikai irányváltást kívánó párt, civil szervezet és civil jelölt elindulhasson az előválasztásokon. Így biztosítható, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon a lehető legszélesebb együttműködésben a lehető legalkalmasabb személyek indulhassanak a képviselői helyekért. 

A párt – akár jelölőszervezetként – kész együttműködni minden olyan civil szervezettel és jelölttel, akik a párt céljaival és etikai elveivel egyetértenek. Meggyőződésük, hogy jelentős azon szavazópolgárok száma, akik sem a Fideszre, sem a hatpárti Összefogásra nem szavaznának. Az ő számukra az Új Világ Néppárt jelenti a „polgári erőt”, amelyben megbízhatnak, és amely egy hiteles, szakszerű és morális kormányzás biztosítéka lesz. 

A politikai realitás, a jogszabályi környezet és a felelősségteljes ellenzéki magatartás egyértelműen kijelöli az Új Világ Néppárt számára azt az utat és politikai stratégiát, amelynek mentén haladhat. Amennyiben a hatpárti Összefogás nem teszi nyitottá, megismerhetővé, átláthatóvá és ellenőrizhetővé az előválasztást, az Új Világ Néppárt önálló listát állít és önállóan vág neki az országgyűlési választásoknak. A döntés az ellenzék összetételéről az Összefogásba tömörült pártok kezében van – közölte Pálinkás József .