Az ukrán csapatok megállították az orosz ellentámadást Kurszk megyében

HírKlikk 2024. szeptember 19. 05:30 2024. szept. 19. 05:30

Az ukrán csapatok megállították az oroszországi Kurszk megyében az orosz hadsereg ellentámadását – közölte Olekszij Dmitraskivszkij, a kurszki ukrán katonai parancsnokság szóvivője szerdán egy sajtónyilatkozatban.

A tisztségviselő szavai szerint az orosz csapatok megpróbálták oldalba támadni az ukrán erőket, de megállították őket. „A helyzet stabilizálódott, ma már mindent kézben tartunk. Az oroszok nem jártak sikerrel" – fogalmazott a szóvivő. Elismerte viszont, hogy az orosz csapatok „csekély sikert" azért elértek.

„Az oroszok benyomultak az egyik településre. Harcokba bocsátkoztak az ukrán erőkkel egy másik településért, de ez minden" – mondta Dmitraskovszkij.

Szavai szerint a kurszki térségben 23 orosz helyi lakos vesztette életét a múlt hónap vége óta orosz csapások következtében, miközben Oroszország igyekezett visszafoglalni a területét. Megjegyezte, hogy orosz civilek is épp úgy meghalnak az orosz erők támadásaiban mint ukrán katonák.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom