Az uzsorás Fidesz-rezsim azoktól lop, akik a legjobban nélkülöznek!

Tóth Bertalan 2021. január 8. 08:46 2021. jan. 8. 08:46

Ez gyalázat! A nyugdíjemelésnél csak három százalékos inflációval számol a Fidesz-rezsim, de ha autópálya-díjat kell emelni, máris 3,9 százalékos pénzromlásra hivatkoznak! Hogy is van ez? Ha az infláció alapján pénzt kell adni, akkor Orbánék kisebb számot írnak, de ha drágítani akarnak, akkor magasabbat?

Amikor erre rákérdeztem, még jobban belebonyolódtak a hazugságaikba! Matolcsy az MNB-ben például 3,4 százalékos átlagos inflációt vár az idei évre, vagyis többet, mint amennyi nyugdíjemelést a Fidesz-rezsim adott! (És akkor az idősek által jellemzően vásárolt élelmiszerek hét-nyolc százalékos vagy efölötti áremelkedéséről még nem is beszéltünk!). A kormány tehát tudatosan alultervezi az inflációt, vagyis idén év végéig visszatartja a jogosan járó nyugdíjemelést!

Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok 11 hónapig hiteleznek a Fidesz-kormánynak! Azok a nyugdíjasok, akik közül már 900 ezren élnek a szegénységi küszöb alatt! De ha drágítani kell, az „inflációkövető” áremelés mértéke mindjárt magasabb! Az pedig kifejezetten visszataszító, ahogyan befagyasztották a számos szociális juttatás alapját jelentő minimálnyugdíjat…

Gondoskodó társadalomra van szükség, hogy minden idős ember számára elérhető legyen a biztos megélhetés!

Szégyellje magát ez az uzsorás Fidesz-rezsim, hogy azoktól lop, akik a legjobban nélkülöznek!