Bajban van a 168 Óra, végrehajtás indult a kiadó ellen

HírKlikk 2019. október 22. 12:56 2019. okt. 22. 12:56

Végrehajtást rendelt el Dévényi Norbert közjegyző a 168 Óra hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft. ellen – értesült a Media1. A végrehajtás ténye az október 9-i Cégközlönyben is látszik, azt október 7-i hatállyal rendelte el az esztergomi közjegyző.

Media1 információi szerint tartozás áll a háttérben, az ügyiratszámból arra lehet következtetni, hogy fizetési meghagyási eljárás (FMH) fordult végrehajtássá. Fizetési meghagyási eljárást azok szoktak kérni, akikkel szemben valaki tartozik, és szeretnének minél hamarabb a pénzükhöz jutni.

Korábban a portál arról számolt be, hogy a vállalat a bérek és honoráriumok kifizetésével is jelentős csúszásban van, Lakner Zoltán volt főszerkesztő-helyettes mellett olyan ismert újságíróknak is tartoznak mint Tamás Ervin és Sándor Erzsi, de több más munkatárs pénzét sem rendezték, ráadásul ezek rendezésével hosszú ideje elmaradásban van a médiavállalat. Lakner Zoltán a múlt héten már felszámolási eljárás megindítását is kilátásba helyezte a céggel szemben, ha nem fizetik ki a több havi elmaradt bérét.

A Telegráf Kiadó Kft. a Brit Media Kft. érdekeltsége, mely a Fidesszel kifejezetten jó kapcsolatokat ápoló EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezette Köves Slomóhoz köthető. 

Forrás: media1.hu